Het duel tussen Vlijmense Boys (rood) en RKDVC was in balans. Hier onderscheidt Vlijmen-doelman Matthew van Dommelen zich. RKDVC won uiteindelijk met 1-2. Foto: Wout Pluijmert
Het duel tussen Vlijmense Boys (rood) en RKDVC was in balans. Hier onderscheidt Vlijmen-doelman Matthew van Dommelen zich. RKDVC won uiteindelijk met 1-2. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Derde klasse C één grote tombola

  Sport

De derde klasse C belooft dit seizoen weer een tombola te worden. Na de zesde speelronde staan de eerste tien ploegen binnen drie punten van elkaar. Daarbij Nieuwkuijk, Haarsteeg, Vlijmense Boys en RKDVC. Zondag staat de superderby tussen Nieuwkuijk en Haarsteeg op het programma.

door Wout Pluijmert

VLIJMEN - De vier gemeentelijke clubs uit Heusden hebben naast de reguliere stand bij de KNVB nog een interessante onderlinge competitie. Het bedrijf Willy Naessens heeft een leuk bedrag over voor de beste regioclub in de derde klasse C. Aanvankelijk was er 5000 euro voor de winnaar, maar nu is er een wat meer gespreide verdeling. De stand in de Willy Naessens derby cup is nu: RKDVC 6-2, Nieuwkuijk 1-1, Vlijmense Boys 2-1 en Haarsteeg 1-0. Zondag dus Nieuwkuijk tegen Haarsteeg. De vier trainers van de regioclubs hechten niet zo aan die derbyprijs, maar willen vooral hun teams beter laten voetballen. Als dat resultaten oplevert staat de KNVB-ranglijst toch op de eerste plaats. Nieuwkuijk, dat tegen het FC Engelen van trainer Anthony Lurling met 3-2 verloor, is nog wel de hoogstgeplaatste regioploeg met tien punten uit vijf duels.

Dorpenderby

De derby tussen Vlijmense Boys en RKDVC was het aankijken meer dan waard. Onder leiding van trainer Edwin van Wijk staat er een completer RKDVC. De ploeg is door de komst van wat routiniers stabieler. Het duel kon alle kanten op. Heel Vlijmen veerde op nadat een doelpunt van Ayoub Bakkali, na een vlagsignaal van de grensrechter, werd afgekeurd. Drie minuten voor rust werd het 0-1 toen Bas Verhoeven een strafschop benutte. De Drunenaren verdubbelden halverwege het tweede deel de score. Thomas Fitters scoorde van afstand. Vlijmense Boys bleef vol gas geven en kwam door Bakkali terug in de wedstrijd. Ondanks de bijna tien minuten extra tijd ging de 1-2 score niet meer van het Vlijmense scorebord.

Nieuwkuijk & Haarsteeg

Nieuwkuijk had het uit bij FC Engelen gewoonweg heel erg moeilijk. De 3-2 nederlaag lijkt draaglijk, maar FC Engelen liet nog een handvol kansen onbenut en liet Nieuwkuijk, dat in de slotfase nog tegen scoorde, lang in leven. Ook Haarsteeg sluit aan bij de grote kopgroep door met 3-1 van BVV te winnen. Voor Haarsteeg waren Rick van de Griendt (2x) en Dave Treuren trefzeker.

SC Elshout

De beide vierdeklassers, HHC'09 en SC Elshout, bleven met lege handen. Het SC Elshout van trainer Gilbert de Fijter verloor met 4-1 bij Boxtel en doet daarmee een stapje terug naar het rechterrijtje. Dat past niet bij de doelstelling voor dit seizoen. Zondag ontvang SC Elshout RKKSV uit Kruisstraat dat eveneens op zeven punten staat.

HHC'09

Dat HHC'09 een moeilijk seizoen zou gaan doormaken, werd al duidelijk toen flink wat spelers vertrokken. Hoogvlieger Avesteyn, dat al zijn wedstrijden won, had met 0-4 in Oudheusden geen kind aan HHC'09. Zondag komt Essche Boys op bezoek. Die ploeg heeft drie punten meer dan het na 540 minuten competitievoetbal nog puntloze HHC'09. Mogelijk liggen er kansen voor de nieuwe trainer Ger Henskens.

Uitslagen

Uitslagen zondagvoetbal 27 oktober - 3e klasse C: FC Engelen-Nieuwkuijk 3-2, Vlijmense Boys-RKDVC 1-2, Haarsteeg-BVV 3-1. 4e klasse F: HHC'09-Avesteyn 0-4, Boxtel-SC Elshout 4-1. 5e klasse B: Advendo-FC Drunen 0-4.

Programma

Programma zondagvoetbal 3 november - 3e klasse C: RKDVC-ODC, Trinitas Oisterwijk-Vlijmense Boys, Nieuwkuijk-Haarsteeg. 4e klasse F: Essche Boys-HHC'09, SC Elshout-RKKSV. 5e klasse B: FC Drunen is vrij.

Meer berichten