Een zeldzaam moment uit het duel tussen SC Elshout en Wilhelmina. De thuisclub - uiteraard in blauw en wit - gunt hier even de bal aan de Bosschenaren. SC Elshout was verder oppermachtig. Foto: Wout Pluijmert
Een zeldzaam moment uit het duel tussen SC Elshout en Wilhelmina. De thuisclub - uiteraard in blauw en wit - gunt hier even de bal aan de Bosschenaren. SC Elshout was verder oppermachtig. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

HHC'09 op zoek naar punten

  Sport

Kijkend naar de stand van de derde klasse C, dan ziet de ranglijst er voor de Heusdense clubs heel wat plezanter uit dan een half jaar geleden. Nieuwkuijk doet opnieuw bovenin mee, maar vooral de hoge klasseringen van Haarsteeg en Vlijmense Boys zal het bij de supporters goed doen. RKDVC wacht nog op de eerste overwinning, maar de ploeg van Edwin van Wijk komt er wel aan.

door Wout Pluijmert

DRUNEN - Het duel tussen RKDVC en Baardwijk eindigde in 1-1. Een uitslag waarmee de gasten uit Waalwijk nog het beste konden leven. DVC was veelal de bovenliggende partij, maar verder dan een treffer van Tugsad Kali, na 67 minuten voetballen, kwam de thuisclub niet. Omdat de tweede treffer uitbleef kon Baardwijk in een goed resultaat blijven geloven. Vijf minuten voor het einde werden de gasten beloond. Zoals zo vaak was Rob van Ravenstein verantwoordelijk voor de Baardwijkse treffer. In de derde helft ging het tijdens het Drunens Oktoberfest pas echt los en bleef het nog lang gezellig. Zondag gaat DVC op bezoek bij het door Anthony Lurling getrainde FC Engelen, dat op vier punten staat.

Vlijmense Boys

Vlijmense Boys had het zoals altijd lastig bij Zwaluw VFC. Door een intikker van routinier Wesley Paijmans werd het 1-1, in duel waarin de Vughtenaren na een rode kaart van keeper Youri Timmermans met tien man eindigden. Zondag komt koploper CHC met de familie Hadouir naar Vlijmen. Dat wordt ongetwijfeld een interessant duel. Voor trainer Erik van Esch een goede graadmeter. Haarsteeg hoopt op een goed resultaat van Vlijmense Boys tegen de koploper, want dan kan het zelf profiteren als het op eigen veld TGG onder zich kan houden. Dan lonkt de koppositie in 3C.

Haarsteeg

Haarsteeg boekte met twee treffers van Lars Habraken een zwaarbevochten overwinning bij ODC. In de vierde klasse wordt komende zondag de superderby tussen het puntloze HHC'09 en SC Elshout afgewerkt.

FC Drunen

FC Drunen kwam eerder tot twee gelijke spelen maar moest er thuis tegen Gloria UC uit Baarle-Nassau toch met 1-2 aan geloven. En dat terwijl de jonge Issam Harit uit een vrije trap de Drunenaren binnen een minuut al op voorsprong schoot. Na rust moest FC Drunen steeds verder terug. Na een uur spelen ging het mis toen de Drunenaren een tweede tegentreffer moesten toestaan.

Nieuwkuijk

Zondag was er op en rond de voetbalvelden vanwege de onophoudelijke regen, weinig lol aan. Bij Nieuwkuijk had men de poort daarom maar op slot gedaan. Voor het duel tegen DVG wordt in november wel een nieuwe datum gevonden. Voordeel voor Nieuwkuijk is dat het dan het rijk in de voetbalregio voor zichzelf heeft.

SC Elshout

Wij namen een kijkje bij SC Elshout waar het veld zich goed hield en beide ploegen in een troosteloze entourage een puntje aan het duel overhielden. Bij rust was de eindstand van 1-1 al bereikt. Voor SC Elshout, dat wel op achterstand kwam, scoorde de weer herstelde Thijs Lommers. Als er een club diende te winnen dan was het SC Elshout, dat liefst driemaal paal en lat raakte. De Bosschenaren waren dan ook stikgelukkig met het ene puntje.

Uitslagen

Uitslagen zondagvoetbal 6 oktober - 3e klasse C: RKDVC-Baardwijk 1-1, Nieuwkuijk-DVG afg., Zwaluw VFC-Vlijmense Boys 1-1, ODC-Haarsteeg 1-2. 4e klasse F: SC Elshout-Wilhelmina 1-1. 5e klasse B: FC Drunen-Gloria UC 1-2

Programma

Programma zondagvoetbal 13 oktober - 3e klasse C: FC Engelen-RKDVC, Vlijmense Boys-CHC, Haarsteeg-TGG, Baardwijk-Nieuwkuijk. 4e klasse F: HHC'09-SC Elshout. 5e klasse B: TVC-FC Drunen.

Meer berichten