RKC kreeg vrijdagavond een les in efficiëntie. Daar waar RKC Waalwijk het vooral in de beginfase naliet om te scoren, ging FC Groningen in eigen huis een stuk zuiniger om met de kansen. Foto: ProShots
RKC kreeg vrijdagavond een les in efficiëntie. Daar waar RKC Waalwijk het vooral in de beginfase naliet om te scoren, ging FC Groningen in eigen huis een stuk zuiniger om met de kansen. Foto: ProShots (Foto: ProShots)

RKC verzuimt te scoren

  Sport

Afgelopen vrijdag was de beginfase van RKC op bezoek bij FC Groningen veelbelovend. De ploeg van Fred Grim kreeg in het eerste kwartier van de wedstrijd twee opgelegde kansen om de score te openen, maar verzuimde het om toe te slaan. De thuisploeg was een stuk effectiever en sloeg wel toe op de momenten dat het daar de kansen voor kreeg. Dit zorgde uiteindelijk voor een ruime overwinning van FC Groningen: 3-0.

WAALWIJK - Het eerste kwartier van de wedstrijd was RKC de baas in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De Geelblauwen kregen via Stanley Elbers en Dylan Vente twee enorme kansen, maar beide spelers stuitten op doelman Sergio Padt. De eerste beste kans van de thuisploeg was wel gelijk raak. Ajdin Hrustic draaide een vrije trap vanaf rand zestien meter strak voor het doel en Mike te Wierik hoefde hier alleen nog maar tegenaan te lopen om de score te openen. Deze 1-0 was een enorme domper voor RKC en de ploeg was er ook door aangeslagen. In de 38e minuut sloeg FC Groningen weer toe via Charlison Benschop. De spits was het eindstation van een vlotte aanval, die hijzelf uiteindelijk alleen maar binnen hoefde te tikken. RKC gaf teveel ruimte weg en kon zo de 2-0 niet meer voorkomen. De ploeg uit Waalwijk toonde na dit doelpunt wel weer vorm van leven en Dylan Vente tekende vlak voor rust bijna voor de aansluitingstreffer, maar zijn schot kon door Sergio Padt net over het doel worden getikt. Na rust leken beide ploegen niet meer in staat om er nog een echt voetbalfeest van te maken. FC Groningen koos ervoor om de voorsprong te verdedigen en RKC was niet bij machten om echt gevaarlijk te worden. Uiteindelijk kon er door het thuispubliek nog een keer worden gejuicht toen Gabriel Gudmundsson een voorzet hard binnenschoot. Wie weet hoe de wedstrijd was gelopen als RKC de score had geopend. Nu dropen de Waalwijkers weer af na een enigszins geflatteerde 3-0 nederlaag.

Interlands

Deze week worden er geen wedstrijden gespeeld in de Eredivisie vanwege het interlandvoetbal. Het Nederlands elftal speelt op donderdag 10 oktober tegen Noord-Ierland in De Kuip (aftrap om 20.45 uur). Drie dagen later wacht vervolgens de uitwedstrijd in Minsk tegen Wit-Rusland (aftrap om 18.00 uur).

Thuis tegen Ajax

Zaterdag 19 september (aftrap om 18.30 uur) speelt RKC thuis tegen koploper Ajax. De wedstrijd zal gespeeld worden in een uitverkocht Mandemakers Stadion. RKC heeft de komende twee weken de tijd om zich volledig voor te bereiden op de wedstrijd tegen de Amsterdammers en zal er alles aan doen om te kunnen stunten in eigen huis.

Meer berichten