Aanstaande zondag gaat in Heusden de 37e Wallenloop van Gymnastiek- en Turnvereniging Inion van start. Kijk voor meer informatie op www.inion.nl.
Aanstaande zondag gaat in Heusden de 37e Wallenloop van Gymnastiek- en Turnvereniging Inion van start. Kijk voor meer informatie op www.inion.nl. (Foto: )

Inion presenteert 37e Wallenloop in Heusden

  Sport

De Wallenloop is een loopevenement dat al 37 jaar lang door Gymnastiek- en turnvereniging Inion wordt georganiseerd. Dit evenement vindt plaats op zondag 6 oktober in de Vesting Heusden.

HEUSDEN - In een eigen tempo kan iedereen een ronde van zo'n 2300 meter afleggen over de wallen, zolang het maar met lopen te maken heeft. Naast het sportieve karakter dat De Wallenloop biedt, kan de deelnemer onderweg genieten van het overweldigende 'groene' landschap, de waterpartijen en de mooie vesting! De Wallenloop is een gezellig evenement voor zowel jong als oud. Net als vorig jaar wordt in samenwerking met de atletiekvereniging Veteranen Nederland (avVN) ook een 'buitenronde' van 5 kilometer over én langs de wallen aangeboden met een fraai zicht op de vesting. Net als bij de 'binnenronde' voert ook hier het recreatieve karakter de boventoon! Dit 37e loopevenement biedt dus voor elk wat wils. Je kunt zelf de afstand bepalen: één of meer binnenronden en/of één of meer 'buitenronden! Alle combinaties zijn mogelijk. Echter iedereen moet wel minimaal 1 keer de binnenronde afgelegd hebben. De gelopen afstand wordt middels een stempelkaart genoteerd.

Wedstrijdopzet

De wedstrijd is opgedeeld in de volgende leeftijdscategorieën: mix t/m 6 jaar, mix 7 t/m 10 jaar, mix 11 t/m 15 jaar, 16+ dames en 16+ heren. In elke groep wordt gestreden voor de meest gelopen rondes. Dit geldt alleen voor lopers die de binnenronde doen. Hierbij vallen de nummers 1 tot en met 3 in elke leeftijdscategorie in de prijzen. Daarnaast kan ook gestreden worden voor de meest afgelegd kilometers, waarbij zowel de afgelegde binnen- als buitenronden worden opgesteld. Bij het afleggen van minimaal één ronde ontvangt de deelnemer een herinneringsvaantje. Uiteraard wordt ook heel goed aan de inwendige mens gedacht.

Inschrijven

Alle deelnemers kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur starten. Het eindsignaal klinkt om 13.00 uur! Inschrijfgeld: 3 euro per persoon. Inschrijven via secretariaat@inion.nl, óf op 6 oktober tussen 09.15 en 12.00 uur bij Nautical Service Heusden B.V. aan de Scheepswerf 1 in Heusden.

Meer berichten