RKC leek zondag op weg naar de eerste drie punten van het seizoen. Na een rode koort voor Vitesse gingen de Geelblauwen op zoek naar de overwinning, maar kregen uiteindelijk de deksel op de neus. Foto: proShots
RKC leek zondag op weg naar de eerste drie punten van het seizoen. Na een rode koort voor Vitesse gingen de Geelblauwen op zoek naar de overwinning, maar kregen uiteindelijk de deksel op de neus. Foto: proShots (Foto: ProShots)

RKC gaat vrijdagavond op bezoek bij FC Groningen

  Sport

Afgelopen zondag leek het moment daar voor RKC om op zijn minst een punt te pakken tegen Vitesse. De ploeg van Fred Grim speelde bijna de gehele tweede helft met een man meer, maar liep uiteindelijk toch tegen een nederlaag aan. Komende vrijdag wacht voor RKC een uitwedstrijd in het hoge noorden tegen FC Groningen.

WAALWIJK - Tegen Vitesse had Fred Grim ervoor gekozen om wat veranderingen aan te brengen in de opstelling. Zo kregen Hans Mulder, Dylan Vente en Lennerd Daneels de kans om zich te laten zien. De vele slordigheden in het spel van de thuisploeg zorgden ervoor dat Vitesse de volledige controle had in de wedstrijd en door een doelpunt van Nouha Dicko met een 0-1 voorsprong ging rusten. Na rust leek er een kantelpunt te komen in de wedstrijd toen Julian Lelieveld een overtreding beging in het strafschopgebied op Stanley Elbers. De eerstgenoemde kreeg hiervoor een rode kaart na ingrijpen van de VAR. Clint Leemans bracht de stand vervolgens op 1-1 door de strafschop te benutten. RKC ging vervolgens opzoek naar de voorsprong, maar het waren de bezoekers die er door een benutte penalty van Oussama Tannane met de overwinning van door gingen.

FC Groningen

Vrijdagavond wacht voor RKC de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Aftrap om 20.00 uur. De ploeg van Danny Buijs bezet op dit moment de dertiende plek op de ranglijst met zeven punten. De ploeg draait een wisselvallig seizoen en pakt de punten vooral buitenshuis. In eigen stadion wist FC Groningen namelijk alleen van PEC Zwolle te winnen en verloor het de overige drie thuiswedstrijden. Zodoende zullen er dus kansen liggen voor RKC om in een uitwedstrijd de eerste drie punten te pakken.

Head to Head

De uitwedstrijd van RKC tegen FC Groningen is eenentwintig keer eerder afgewerkt. Wat resultaat betreft zijn beide teams zijn op dit moment volledig in balans. Zo wonnen zowel FC Groningen als RKC Waalwijk acht keer in het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen (voorheen de Euroborg) en eindigde het duel vijf keer in een gelijkspel. De laatste onderlinge ontmoeting in 2013 resulteerde in een 4-1 overwinning voor de thuisploeg. Het enige doelpunt van RKC Waalwijk in deze wedstrijd werd gemaakt door Aurélien Joachim. Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie op de website: www.rkcwaalwijk.nl.

Interlandweekend

In het weekend van 11, 12 en 13 oktober is er geen Eredivisievoetbal. Op donderdag 10 oktober (aftrap 20.45 uur) speelt het Nederlands elftal namelijk in De Kuip tegen Noord-Ierland en drie dagen later gaat Oranje op bezoek bij Wit-Rusland (aftrap 18.00 uur). Beide duels staan in het teken van de EK-kwalificatie.

Meer berichten