RKDVC ontving de Oisterwijkse fusieclub Trinitas. In een gelijk opgaand duel werd het 1-1. De Drunenaren snakken naar de eerste overwinning. Foto: Wout Pluijmert
RKDVC ontving de Oisterwijkse fusieclub Trinitas. In een gelijk opgaand duel werd het 1-1. De Drunenaren snakken naar de eerste overwinning. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

RKDVC blijft nog wat achter bij de rest

  Sport

CHC is de verassende koploper in de derde klasse C, maar direct daarna volgen Vlijmense Boys en Nieuwkuijk. De buurtclubs speelden op de eerste speeldag op miraculeuze wijze met 3-3 tegen elkaar gelijk en wonnen zondag gemakkelijk hun tweede wedstrijd. Haarsteeg volgt op een punt op plaats zes. RKDVC blijft met slechts één puntje nog wat achter.

door Wout Pluijmert

DRUNEN - Voor Vlijmense Boys staat zondag de traditioneel lastige uitbeurt bij Zwaluw VFC op het programma. Maar de Vlijmense formatie lijkt met trainer Erik van Esch meer in balans te zijn. Van Esch heeft een aantal routiniers terug. De ploeg liet naast De Vliert weinig heel van BVV. Mede door twee treffers van Ayoub Bakkali, een treffer van Nick Peijnenburg en jawel Peti Lutgens, liep de ploeg na rust naar een 0-4 overwinning. Van Esch wist het antwoord op wat er een week eerder bij een 3-0 voorsprong misging. Hij hield zijn ploeg compact bij elkaar waardoor er niemand uit zijn positie kon lopen. Op die manier kon het niet meer fout gaan en haalden de Vlijmenaren het vooraf als lastig beschouwde duel over de streep.

Haarsteeg

Haarsteeg revancheerde zich knap van de pijnlijke nederlaag een week eerder in Kerkdriel. Nu werd het altijd lastig te bespelen Baardwijk met 3-1 aan de kant gezet. Grote man bij Haarsteeg was Mathieu Schellekens, die een 0-1 achterstand met drie doelpunten omboog naar een 3-1 overwinning. Haarsteeg gaat zondag op bezoek bij ODC, dat bij een ontketend Nieuwkuijk met 3-0 verloor.

Nieuwkuijk

Bij Nieuwkuijk lijkt Max Raijmakers eindelijk fit. In zijn hoogtijdagen was de spits goed voor dertig doelpunten in de vierde klasse. Een chronische blessure hield hem jaren aan de kant. Dit seizoen kreeg hij van de nieuwe trainer Corné Verhoeven meer speeltijd en ging hij ook zijn doelpunten meepakken. Tegen ODC was zijn rol met twee treffers doorslaggevend. Vorig seizoen viel Nieuwkuijk zonder Raijmakers in de prijzen.

RKDVC 75 jaar

Volgend jaar bestaat voetbalvereniging RKDVC 75 jaar. Een jubileumcommissie werkt aan een uitgebalanceerd feestprogramma. De data die in eerste instantie gekozen waren voor festiviteiten rond dit jubileum bleken bij nader inzien toch niet allemaal geschikt. De nieuwe data waarin de festiviteiten plaatsvinden zijn nu 15 mei 2020, 5, 6 en 7 juni 2020 en 12, 13 en 14 juni 2020.

HHC'09

Het was geen beste dag voor de vierdeklassers. HHC'09 ging thuis met 0-2 onderuit tegen Boxtel. De ploeg is nog zonder punten en gaat daar zondag bij Vorstenbossche Boys trachten verandering in te brengen. Deze club staat eveneens op nul punten, dus zijn er misschien mogelijkheden voor HHC'09, dat nog wel op zoek is naar een nieuwe trainer. 

SS Elshout

SC Elshout ging thuis onderuit tegen OSC'45. Jammer, want de ploeg was goed aan het seizoen begonnen. Zondag kan alweer het een en ander worden rechtgezet als Wilhelmina op bezoek komt. Een goed voetballende ploeg waar SC Elshout zeker in mee moet kunnen gaan. FC Drunen krijgt te maken met Gloria UC, dat de openingswedstrijd met 8-0 won van Advendo.

Uitslagen

Uitslagen zondagvoetbal 29 september - 3e klasse C: RKDVC-Trinitas Oisterwijk 1-1, Nieuwkuijk-ODC 3-0, BVV-Vlijmense Boys 0-4, Haarsteeg-Baardwijk 3-1. 4e klasse F: HHC'09-Boxtel 0-2, SC Elshout-OSC'45 0-1. 5e klasse B: DVVC-FC Drunen 2-2. 

Programma

Programma zondagvoetbal 6 oktober - 3e klasse C: RKDVC-Baardwijk, Nieuwkuijk-DVG, Zwaluw VFC-Vlijmense Boys, ODC-Haarsteeg. 4e klasse F: SC Elshout-Wilhelmina, Vorstenbossche Boys-HHC'09. 5e klasse B: FC Drunen-Gloria UC.

Meer berichten