RKC nam in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle nog wel brutaal de leiding, maar verloor uiteindelijk geflatteerd met 6-2. Foto: ProShots
RKC nam in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle nog wel brutaal de leiding, maar verloor uiteindelijk geflatteerd met 6-2. Foto: ProShots (Foto: ProShots)

RKC speelt zaterdag uit tegen Sparta

  Sport

RKC kreeg zondag een flinke dreun te verwerken tegen PEC Zwolle. De Waalwijkse formatie was een uur lang de betere ploeg, maar stapte uiteindelijke met een geflatteerde 6-2 nederlaag van het veld af. Het is zaak om deze wedstrijd snel te vergeten en de focus op zaterdagavond te leggen, want dan wacht met Sparta weer een concurrent. De Rotterdammers kende een sterk begin van het seizoen, maar moesten tegen Ajax en AZ wel twee flinke nederlagen slikken.

WAALWIJK - Afgelopen zondag leek het er lange tijd op dat RKC weleens de eerste drie punten van het seizoen bij zou kunnen gaan schrijven. Een geweldige streep van Melle Meulensteen die een snelheid van maar liefst 135 kilometer per uur bereikte en een voorzet die zomaar binnenviel van nieuwkomer Clint Leemans, zorgden ervoor dat de openingstreffer van Ilias Bel Hassani onschadelijk werd gemaakt. Tot op het uur had RKC weinig te vrezen van de Blauwvingers, maar de in de 56e minuut ingevallen Reza Ghoochannejhad liet de hele wedstrijd kantelen. De nieuweling aan Zwolse kant had namelijk maar 28 minuten nodig om vier keer te scoren en de wedstrijd zo persoonlijk op slot te gooien. Gustavo Hamer bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 6-2 en liet RKC zo enigszins onterecht tegen een dikke nederlaag aanlopen.

Sparta Rotterdam

Komende zaterdag om 18.30 uur wacht er op Het Kasteel in Rotterdam met Sparta weer een tegenstander die dit seizoen zomaar bij RKC in de buurt kan eindigen. De ploeg van Henk Fraser is het seizoen voortvarend begonnen met acht punten uit de eerste vier wedstrijden, maar de laatste twee wedstrijden leverde wel flinke nederlagen op. Er zullen dus ook deze week weer voldoende kansen liggen voor RKC Waalwijk om een positief resultaat te halen. De ploeg van trainer Fred Grim zal zich dan alleen wel moeten wapenen tegen de razendsnelle aanvallers van de Spartanen.

Onderling resultaat

De algehele balans tegen Sparta Rotterdam biedt hoop voor RKC. Zo wisten de Geelblauwen 19 van de 44 ontmoetingen te winnen, won Sparta 13 keer en eindigde de wedstrijd 12 keer in een gelijkspel. De laatste Eredivisie ontmoetingen dateren van het seizoen 2009/2010. Toen won Sparta in eigen huis met 1-0 en was RKC in Waalwijk Sparta met 4-1 de baas.

Thuis tegen Vitesse

Na Sparta wacht er voor de Geelblauwen een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Op zondag 29 september wordt er om 12.15 uur afgetrapt in het Mandemakers stadion. De kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop via de officiële website en de Fanshop. Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie op www.rkcwaalwijk.nl.

Meer berichten