Erik van Esch poseert in zijn tuin in Nieuwkuijk. Zondag staat hij bij de start van het seizoen met zijn Vlijmense Boys tegenover zijn dorpsgenoten. Foto: Wout Pluijmert
Erik van Esch poseert in zijn tuin in Nieuwkuijk. Zondag staat hij bij de start van het seizoen met zijn Vlijmense Boys tegenover zijn dorpsgenoten. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Kraker in Vlijmen op eerste speeldag

  Sport

De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen zit erop. Zondag begint het grote werk, de competitie voor het seizoen 2019-2020.

door Wout Pluijmert

VLIJMEN - Hieronder eerst de resultaten van de laatste wedstrijden in de diverse bekerpoules. Uitslagen bekervoetbal 14 september: Haarsteeg-GDC 4-0, Nieuwkuijk-NOAD'32 6-4, HHC'09-SV Capelle 3-5. 
Uitslagen bekervoetbal 15 september: Jong Brabant-RKDVC 2-1, FC Drunen-SC Elshout 0-6, Were Di-Vlijmense Boys 2-6. Door deze resultaten plaatsen Haarsteeg, Nieuwkuijk en Vlijmense Boys zich met drie winstpartijen voor de tweede ronde van de KNVB-beker district Zuid 1, waarin meteen volgens het knock-outsysteem wordt gespeeld. SC Elshout, FC Drunen, RKDVC en HHC'09 zijn uitgeschakeld

Competitievoetbal

Programma zondagvoetbal 22 september - 3e klasse C: Vlijmense Boys-Nieuwkuijk, DSC-Haarsteeg, CHC-RKDVC. 4e klasse F: WEC-SC Elshout, Wilhelmina-HHC'09. 5e klasse B: FC Drunen-Achtmaal.

Op de eerste speeldag van het seizoen staan meteen een aantal krakers geprogrammeerd. Wat te denken van de superderby tussen Vlijmense Boys en Nieuwkuijk. Een duel dat direct meetelt voor de lucratieve Willy Naessens Trofee. Beide ploegen kennen een goede voorbereiding en willen voor het linkerrijtje gaan.

Broers Hadouir

RKDVC zal komend seizoen beter in balans zijn nu er wat spelers met routine zijn aangesloten. De Drunenaren kunnen meteen flink aan de bak tegen het gepromoveerde CHC van de broers Hadouir. Een van de meest spraakmakende overschrijvingen dit voorjaar was de komst van Anouar Hadouir van eredivisionist Excelsior naar CHC. De 37-jarige ex-voetballer van onder andere Willem II, Roda JC en NAC wordt in Den Bosch verenigd met zijn drie broers Fatah, Younes en Mounir. Fatah is overigens de trainer van het team. Mogelijk dat ook de oudste broer, Rachid, bij het viertal aansluit. Dit maakt CHC natuurlijk tot een van de titelkandidaten van deze interessante derde klasse C, waarin ook RKDVC en misschien wel het vorig seizoen zo verrassende Nieuwkuijk een rol kunnen gaan spelen. Het is niet uit te sluiten dat ook Vlijmense Boys aansluit. Na de derby van zondag tegen Nieuwkuijk weten wij meteen meer.

Erik van Esch

Het duel is vooral bijzonder voor de in Nieuwkuijk wonende Vlijmense Boys-trainer Erik van Esch. "Ik ben daar als klein menneke begonnen met voetballen en het was ook mijn eerste club als trainer." Voor zijn gevoel heeft hij het bij Vlijmense Boys nu goed staan. "Wij wonnen de drie bekerwedstrijden en plaatsten ons voor de tweede ronde. Mooi voor de club. De trainingsopkomst is heel goed. Ik werk nu met zeventien spelers, maar ook daaronder, bij het tweede elftal, is de opkomst erg goed." Van Esch is blij dat Vlijmense Boys met een thuiswedstrijd opent. "Wij willen meteen wat aan ons publiek laten zien, maar ik realiseer mij dat Nieuwkuijk een uitstekende tegenstander is. Niet voor niets haalden zij vorig seizoen een periodetitel. Ik heb ze vorige week tegen NOAD'32 aan het werk gezien. Zij scoren zes keer, maar krijgen er vier tegen. Dat zegt allebei wat." Van Esch realiseert zich dat een derby meer vraagt van zijn spelers. "Ik ben blij dat een aantal oudere spelers van hun blessures herstelt. Zij moeten balans in dit talentvolle team brengen. Ik wil terug naar de Vlijmense waarden en dat betekent dat de mouwen omhoog moeten en er in thuiswedstrijden zeker gewonnen moet worden."

Meer berichten