De Meerkoeitjes zijn klaar voor een duik in de stadsgracht van 's-Hertogenbosch voor Swim to Fight Cancer. Foto: Yuri Floris Fotografie
De Meerkoeitjes zijn klaar voor een duik in de stadsgracht van 's-Hertogenbosch voor Swim to Fight Cancer. Foto: Yuri Floris Fotografie (Yuri Floris Fotografie)

De Meerkoeitjes swim to fight cancer!

  Sport

Op zondag 15 september zwemt het vriendenteam De Meerkoeitjes door de binnenstad van 's-Hertogenbosch om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. En voor één vriendin in het bijzonder. Samen sluiten zij zich aan bij de honderden deelnemers aan de vierde editie van Swim to Fight Cancer in 's-Hertogenbosch.

door Marjolijn van Spaandonk

REGIO - Teamcaptain Sanne Verhoeven pikte het idee op nadat vriendin Ceciel online de aankondiging van Swim to Fight Cancer deelde. "Eerder zat ik in de organisatie van de Samenloop voor Hoop in Heusden maar ik wilde ook eens als deelnemer meedoen aan een evenement voor het goede doel", legt Sanne uit. "Daarbij wilde ik het in het bijzonder graag doen voor Ceciel, die zelf getroffen is door borstkanker." Goede vrienden Michel van Falier, Erwin Beekmans en Wendy Post sluiten zich bij haar aan en samen vormen ze het team De Meerkoeitjes. Nadat het team in het zwembad de basisconditie en snelheid had opgebouwd, zijn ze intensiever gaan trainen in de IJzeren Man en Engelermeer. Zwemmen in natuurwater is toch wel heel anders, ondervinden de teamleden: "Je kunt geen snelheid maken door steeds af te zetten aan de kant. Het zwemt wel stukken makkelijker. Het water is vies, maar een chemobehandeling is vele malen viezer dan het Diezewater."

Hetzelfde doel

Naast de sportieve prestatie, zwemmen de teamleden ook om veel geld op te halen voor het goede doel. "We voelen ons enorm gesteund door onze omgeving", aldus Sanne. "Iedereen krijgt in het leven met kanker te maken. Alle deelnemers zwemmen voor hetzelfde doel met een eigen verhaal." Nu sinds enkele weken blijkt dat Michels vader ongeneeslijk ziek is, is de motivatie en vastberadenheid om deel te nemen aan Swim to Fight Cancer alleen maar toegenomen. De opbrengst en ambiance is belangrijker dan de finishtijd. Op support van Ceciel kunnen zij zeker rekenen. Ceciel: "Ik vind het bijzonder dat onder andere mijn ziekte hen heeft doen besluiten om zich op een sportieve wijze in te zetten voor dit goede doel. Ik ben erg trots op deze kanjers!"

Doneren

De deelnemers aan Swim to Fight Cancer zwemmen zondag 15 september ongeveer 2 kilometer in de Singelgracht en Stadsdommel van Den Bosch om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. De start is om 12.00 uur aan de Groote Hekel, om via het Vughtereiland te finishen aan het Bolwerk Sint-Jan. De Meerkoeitjes hopen gezamenlijk 4000 euro op te halen. Doneren? Graag! Op de site www.fightcancer.nl/fundraisers/De-Meerkoeitjes kan elk gewenst bedrag gedoneerd worden.

Meer berichten