FC Drunen, in rood tenue, kon niet mee in het tempo van Nieuwkuijk, dat via een zevenklapper royaal won van de twee klassen lager uitkomende opponent uit Drunen-West. Foto: Wout Pluijmert
FC Drunen, in rood tenue, kon niet mee in het tempo van Nieuwkuijk, dat via een zevenklapper royaal won van de twee klassen lager uitkomende opponent uit Drunen-West. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Regioclubs kansrijk in bekertoernooi

  Sport

De voorronde van het KNVB-districtsbekertoernooi nadert het einde. Komend weekeinde de laatste poulewedstrijden. Haarsteeg, Vlijmense Boys en Nieuwkuijk zijn kansrijk om de knock-outfase te bereiken.

door Wout Pluijmert

NIEUWKUIJK - Voor Nieuwkuijk kan het vrijwel niet meer misgaan, of het moet zaterdag in de namiddag lelijk uitglijden in de thuiswedstrijd tegen zaterdag-derdeklasser NOAD'32. Nieuwkuijk, dat zondag met 7-0 over FC Drunen heen walste, bekert zelfs na een kleine nederlaag nog door. De Drunenaren wonnen overigens in de openingswedstrijd nog wel knap van NOAD'32. In deze regionaal getinte poule komt ook SC Elshout uit. Zij spelen na twee nederlagen, tegen Nieuwkuijk en NOAD'32, uiteraard nergens meer om. De derby zondag tegen FC Drunen wordt een nuttige oefenwedstrijd. Haarsteeg speelt ook al op zaterdag een regelrechte finale, tegen GDC. Op eigen veld heeft Haarsteeg na twee ruime overwinningen, op Waspik en SVG, genoeg aan een punt. GDC gaat bij een overwinning in de koker voor de loting van de volgende ronde.

RKDVC

RKDVC heeft ook al zes punten uit de eerste twee duels gehaald en staat samen met Jong Brabant, dat eveneens de maximale score behaalde, bovenaan. Zondag wordt in Berkel-Enschot in een onderling duel beslist wie doorgaat. RKDVC, dat een beter doelsaldo heeft, kan ook met een gelijkspel volstaan.

Vlijmense Boys

Vlijmense Boys kent ook al een goede start. Met trainer Erik van Esch als opvolger van Hans Richters wonnen de Vlijmenaren het openingsduel met 0-3 bij HHC'09. Zaterdag werd op eigen veld met 2-0 gewonnen van zaterdag-derdeklasser SV Capelle en dat zijn prima resultaten. De buit is voor de Vlijmenaren echter nog niet binnen want zondag gaat de reis naar Tilburg-Oost waar op sportpark Moerenburg Were Di de tegenstander is. De vierdeklasser staat op vier punten en móet dus winnen van Vlijmense Boys om een ronde verder te komen.

Uitslagen & Programma

Uitslagen 7 september: Berkdijk-RKDVC 1-4, NOAD'32-SC Elshout 4-0, Vlijmense Boys-SV Capelle 2-0.

Uitslagen 8 september: SVG-Haarsteeg 1-5, Nieuwkuijk-FC Drunen 7-0, Were Di-HHC'09 2-0.

Programma 14 september: Haarsteeg-GDC, Nieuwkuijk-NOAD'32, HHC'09-SV Capelle.

Programma 15 september: Jong Brabant-RKDVC, FC Drunen-SC Elshout, Were Di-Vlijmense Boys.

Opleiding jeugdkeepers

Vorige week maandag stond de kantine van RKDVC in het teken van de allereerste kick-off voor de keeperstrainingen van dit seizoen. Onder grote belangstelling van keepers en keepsters van alle leeftijden bij de junioren - en hun ouders - presenteerde Christian Brokken de nieuwe opzet voor komend seizoen. Het trainersgilde is na veel inspanningen van Brokken uitgebreid met drie extra keeperstrainers. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden om in kleinere groepen en met meer trainers per groep aan de slag te gaan. Alle keepers bij de junioren zullen voortaan gezamenlijk op maandag in twee blokken gaan trainen. JO10, JO11 en JO12 van 18.30 tot 19.15 uur en daarna JO13 tot en met JO19 van 19.15 tot 20.30 uur. De keeperstrainers worden hierbij begeleid en ondersteund door Max Hoeke van Keepersacademie Keepstrong uit Oosterhout. Bij RKDVC gaat men dus echt keepers trainen en opleiden! Meer info over Keepstrong: www.keepstrong.nl.

Meer berichten