Op de buitentrainingen, in Vught en Drunen, worden in een bosrijke omgeving de specifieke Sneeuwfit-oefeningen gecombineerd met wandelen of hardlopen.
Op de buitentrainingen, in Vught en Drunen, worden in een bosrijke omgeving de specifieke Sneeuwfit-oefeningen gecombineerd met wandelen of hardlopen. (Foto: Van Schaijk)

De R is in de maand: tijd voor SneeuwFit

  Sport

De dagen worden korter. Het is de tijd van het jaar dat weer aan wintersport gedacht mag worden. Het uitzoeken van een wintersportbestemming levert vaak al voorpret op. Welke periode zou het beste zijn? Welk land, welk gebied, welke plaats? Bijna 900.000 Nederlanders gaan op wintersport.

DRUNEN - Wintersporten is fantastisch, maar ook hard werken! Je maakt lange dagen op de berg en bent continu in beweging. Je gebruikt andere spiergroepen dan in het dagelijkse leven. Na twee dagen kun je al vaak niet meer lopen van de spierpijn. Doordat wintersporten het nodige vraagt van je spieren en conditie , is een goede voorbereiding het halve werk.

Goed voorbereid op wintersport

Wintersporters weten meestal wel hoe ze de kans op blessures kunnen verkleinen, toch doen ze het niet. De juiste spiergroepen trainen voor de wintersport? Niet nodig. Een ski- of snowboard-ongeluk kan ernstige blessures veroorzaken. Je goed voorbereiden op de wintersport is verstandig om sportblessures te helpen voorkomen en je conditie te verbeteren.

SneeuwFit-trainingen

De Nederlandse Ski Vereniging heeft SneeuwFit-trainingen ontwikkeld. Daarmee train je die spieren waarvan veel wordt gevraagd tijdens de wintersportweek. Zo ga je straks soepel de berg af en heb je minder kans op blessures en spierpijn en geniet je nog meer van skiën, langlaufen en snowboarden. Dit is de tijd van het jaar om te beginnen met trainen

Verschillende locaties

Skivereniging Brabant Noord-Oost verzorgt al vele jaren SneeuwFit-trainingen op verschillende locaties in de regio. Enthousiaste en vakbekwame trainers verzorgen van oktober tot april elke week groepstrainingen. Op de buitentrainingen, in Vught en Drunen, worden in een bosrijke omgeving de specifieke Sneeuwfit-oefeningen gecombineerd met wandelen of hardlopen. Er wordt een afwisselend programma geboden, waarbij iedereen op eigen niveau werkt, individueel en in groepen. Op de binnentraining in Rosmalen zijn ook de ski-imitatieoefeningen nadrukkelijk aanwezig.

Iedereen kan meedoen

Iedereen kan meedoen, elke leeftijd en elk niveau is welkom. En het zijn echt niet allemaal wintersporters. Een aantal deelnemers is zelfs nog nooit op wintersport geweest, maar geniet van het wekelijkse trainingsuur in de open lucht.

Voor nadere informatie en aanmelding: www.ski-brabant.nl.

Meer berichten