RKC Waalwijk kwam zondagavond thuis tegen PSV nog wel op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 1-3. Foto: Alexander de Peffer
RKC Waalwijk kwam zondagavond thuis tegen PSV nog wel op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 1-3. Foto: Alexander de Peffer (Foto: )

PSV zegeviert in Waalwijk

  Sport

Komend weekeinde maakt de Eredivisie plaats voor het Nederlands elftal. Oranje speelt voor de kwalificatie van het EK tegen Duitsland en Estland. Dit betekent ook dat RKC Waalwijk de komende week de tijd heeft om de eerste wedstrijden van de competitie te evalueren en om daarna weer fris toe te werken naar de uitwedstrijd met PEC Zwolle op zondag 15 september.

WAALWIJK - Afgelopen zondagavond was er voor RKC Waalwijk de kans om zich te laten zien tegen de nummer twee van vorig seizoen PSV. De Eindhovenaren waren de eerste topploeg die op bezoek kwam in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. De fans waren benieuwd naar de reactie van de Geelblauwen na de teleurstellende wedstrijd tegen ADO Den Haag en de eerste vijfenveertig minuten waren veelbelovend. RKC verstopte zich niet en liet PSV bij vlagen zien hoe goed het kan voetballen.

Voorsprong

Dit leverde ook de verdiende voorsprong op net voor rust. Melle Meulensteen was blijven hangen na een corner en vervolgens kon hij een strakke voorzet van nieuweling Stanley Elbers binnen tikken. Na rust was het spelbeeld anders en voerde PSV de druk flink op. Door een eigen doelpunt van Paul Quasten en doelpunten van Baumgartl en Mitroglou won PSV de wedstrijd uiteindelijk met 1-3.

Hoop

Ondanks het negatieve resultaat biedt ook deze keer weer hoop voor de komende wedstrijden, want RKC liet opnieuw zien het voetballend prima op orde te hebben. Toen PSV de druk opvoerde na rust werd het verschil in kwaliteit duidelijk en kon RKC niet meer bijblijven. De inzet in combinatie met het goede voetbal was voor de fans van RKC Waalwijk in ieder geval goed om te zien en dat zorgde dan ook voor een welverdiend applaus na het laatste fluitsignaal. De ploeg van trainer Fred Grim heeft de komende week de tijd om verder aan de details te werken en er zo voor te zorgen dat de eerste drie punten snel zullen volgen.

Uitwedstrijden

De komende twee wedstrijden na de interlandbreak zijn uitwedstrijden voor RKC Waalwijk. Zoals eerder genoemd wacht op zondag 15 september eerst de wedstrijd in Zwolle tegen PEC (aftrap om 12.15 uur) en op zaterdag 21 september volgt in Rotterdam de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (aftrap om 18.30 uur). Op zondag 29 september staat vervolgens weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Vitesse.

Kaartverkoop

Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie op de website www.rkcwaalwijk.nl, of via de social media kanalen van RKC Waalwijk.

Meer berichten