SC Elshout verdedigt zich na rust fel tegen het in het rood spelende Nieuwkuijk. De gasten wonnen het bekerduel uiteindelijk met 0-2. Foto: Wout Pluijmert
SC Elshout verdedigt zich na rust fel tegen het in het rood spelende Nieuwkuijk. De gasten wonnen het bekerduel uiteindelijk met 0-2. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

RKDVC toont aspiraties nieuw seizoen

  Sport

Voor de voetballers is het echte werk begonnen. De KNVB heeft in de eerste drie weekeinden van september in poulevorm een aantal bekerwedstrijden vastgesteld. Veel trainers zien dit op derde, vierde en vijfde-klasseniveau als oefenwedstrijden. SC Elshout ontving het bevriende Nieuwkuijk en verloor met 0-2.

door Wout Pluijmert

ELSHOUT - De thuisclub was in het eerste deel de bovenliggende partij maar kreeg de bal maar niet tussen de palen. SC Elshout-trainer Gilbert de Fijter: "Het was in die fase genieten van mijn team, waarvan ik de samenstelling nu toch wel in mijn hoofd heb." Voor SC Elshout joeg Thom van Delft de bal tegen de paal en een voorsprong voor de thuisclub zou in die periode zeker niet hebben misstaan. "Voor het eerst hoefde ik tijdens de rust niets te vertellen. Ik heb een heel goed SC Elshout gezien." Nieuwkuijk kon in die fase voor rust al helemaal niet imponeren. Zoals gebruikelijk werd er ook dit keer na de pauze weer behoorlijk gewisseld. Met name bij Nieuwkuijk kwam er met Max Raijmakers en Rick van Buul veel meer kwaliteit in het veld, waardoor de gasten op basis van de tweede helft verdiend met 0-2 wonnen.

Traditie

Na afloop werd tussen SC Elshout en Nieuwkuijk een traditie in ere hersteld. Er volgde een wedstrijd wie in een hoog tempo een blik warm Schultenbrau bier kon leegdrinken. Hier ging de winst naar een Elshout-verdediger. Daar deden de Nieuwkuijkse boys wat langer over. De derde helft was dus voor de thuisclub. Volgende week staat de bekerwedstijd tegen zaterdag-derdeklasser NOAD'32 op het programma. "Dat wordt puzzelen", weet De Fijter. "Ik mis geloof ik een man of zeven door een vriendenweekeinde. Maar zo kan ik de complete laatste lijn van ons tweede elftal eens aan het werk zien." Zondag rekende Haarsteeg in de eerste poulewedstrijd met 5-0 af met Waspik, dat dit seizoen in de vierde klasse uitkomt. Waspik-trainer Eugène van der Heijden zat zich tijdens dat duel te verbijten. "Je moet die wedstrijden spelen, maar omdat ik zes spelers niet beschikbaar had, had zo'n duel weinig zin. Jammer dat ik mijn ploeg nog lang niet compleet heb. En dat blijft door omstandigheden nog tot de winterstop zo." Haarsteeg hield het voor Waspik nog schappelijk, want de uitslag had wel wat hoger kunnen uitvallen. RKDVC wordt door veel tegenstanders uit de derde klasse C tot een van de toppers voor het komend seizoen gerekend. Tegen Blauw Wit'81 uit De Moer liet de ploeg van de nieuwe trainer Edwin van Wijk zien dat dit niet onterecht is. Door doelpunten van Tugsad Kali (2x), Jan Bullens (2x), Ray Kivits en de teruggekeerde Yannick van Zutphen, won DVC met 6-0. De derby tussen HHC'09 en Vlijmense Boys eindigde met 0-3 in het voordeel van de Vlijmenaren. Het betekent de eerste officiële winstpartij voor trainer Erik van Esch. Voor zondag staat onder meer de derby tussen Nieuwkuijk en FC Drunen op het programma.

Vervolg bekerprogramma

In het afgelopen weekeinde zijn de volgende bekerwedstrijden gespeeld. FC Drunen-NOAD'32 3-2, RKDVC-Blauw Wit'81 6-0, Haarsteeg-Waspik 5-0, SC Elshout-Nieuwkuijk 0-2 en HHC'09-Vlijmense Boys 0-3. Voor komend weekeinde staan de volgende poulewedstrijden op het programma. Op zaterdag Berkdijk-RKDVC, NOAD'32-SC Elshout, Vlijmense Boys-SV Capelle. Programma zondag: SVG-Haarsteeg, Nieuwkuijk-FC Drunen en Were Di-HHC'09.

Meer berichten