Deelnemer in actie bij één van de GALMplus beweeglessen.
Deelnemer in actie bij één van de GALMplus beweeglessen. (Foto: Stichting de Schroef)

Beweegprogramma GALMplus ook in de zomer zeer geslaagd

  Sport

GALMplus is een beweegprogramma gericht op ouderen met een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking. In de zomerperiode zijn deze beweeglessen op drie verschillende locaties in de gemeente Heusden voortgezet, met dank aan de financiële bijdrage van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.

REGIO - GALMplus richt zich op senioren die wat meer ondersteuning nodig hebben bij bewegen. Bijvoorbeeld door een chronische aandoening, langdurige blessure of fysieke beperking. In groepen van maximaal zes personen is onder begeleiding van een professional gewerkt aan fitheid en vitaliteit. Een laagdrempelige en gezellige manier om samen in beweging te komen én te blijven!

Iedereen kan meedoen

Net als Stichting de Schroef streven het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo er naar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Juist voor mensen met een chronische aandoening is het belangrijk dat er continuïteit in het beweegaanbod is. In de zomerperiode zijn immers veel mensen op vakantie en zijn er vaak geen (sport)lessen. Dat betekent dat de thuisblijvers zich eenzaam kunnen voelen. Daarom is Stichting de Schroef de eerder genoemde fondsen dankbaar voor deze financiële impuls. Met hun bijdrage hebben we kunnen realiseren waar we voor staan: iedereen kan meedoen, ook in de zomer!

Interesse in GALMplus?

Ook na de zomer zijn er weer GALMplus beweeglessen. Heeft u interesse in deelname, neem dan contact op met Stichting de Schroef. Dat kan per mail via contact@stichtingdeschroef.nl, of telefonisch op 0416-383484. Stichting De Schroef informeert u graag over de verschillende beweegmogelijkheden in de gemeente Heusden.

Meer berichten