Wie wil zich als doelman bij dit vriendenteam aansluiten. Vorig seizoen werd RKDVC TIEN zelfs tweede in de reserve zesde klasse. Een uitstekend resultaat. Foto Privé RKDVC
Wie wil zich als doelman bij dit vriendenteam aansluiten. Vorig seizoen werd RKDVC TIEN zelfs tweede in de reserve zesde klasse. Een uitstekend resultaat. Foto Privé RKDVC (Foto: RKDVC tien)

Vriendenteam op zoek naar doelman

  Sport

Doorgaans is er bij nieuws over voetbalclubs slechts aandacht voor het eerste elftal bij de mannen. En dat terwijl veruit het grootste deel van de voetballers en voetbalsters op een vaak supergezellig lager niveau uitkomt. Bij het tiende elftal van RKDVC in Drunen wil men graag compleet aan het nieuwe seizoen beginnen maar er is nog geen doelman.

door Wout Pluijmert

DRUNEN - Wij kwamen deze opmerkelijke oproep tegen. 'Gezocht: Vriendengroep zoekt keeper voor een sportief en gezellig voetbalteam bij RKDVC 10. Ben jij gestopt en wil je weer onder de lat staan? Of speel je nu in een hoger team en wil je het rustiger aandoen op een lager niveau? Dan zijn wij op zoek naar jou! De keeper die wij zoeken heeft bij voorkeur: katachtige reflexen en fabuleuze reddingen, fanatisme voor zowel de eerste, tweede als de derde helft, een sportieve instelling, een hekel aan vissen en een goed ochtendhumeur. Wat bieden wij? In totaal 17 teamgenoten tussen de 25 en 35 jaar oud, 22 zondagochtenden per seizoen een fanatieke pot voetbal in de reserve zesde klasse, strijden om de cup met 'de grote oren' in het bekertoernooi, een gezellige 3e helft, één keer per week training op donderdagavond (keeperstraining is bij interesse bespreekbaar vanuit de club), een gloednieuw tenue, een gesponsorde sporttas én gezellige teamuitjes.' Deze noodkreet komt van één van de aanvoerders van TIEN', Rik de Vries. Hij geeft graag een toelichting. "Wij hadden met Martijn Timmermans een keeper, maar hij is door verhuizing niet meer beschikbaar. Mijn broer Rob heeft uit liefde voor het team ook gekeept, maar haalt toch meer voldoening uit het voetballen als veldspeler. Dus hebben wij met ons elftal, dat wij kortweg TIEN noemen, nog geen nieuwe sluitpost."

Dat is jammer voor RKDVC TIEN, want vorig seizoen werd de hoogste positie in de afgelopen tien jaar behaald. "Wij werden achter Baardwijk keurig tweede en dat smaakt natuurlijk naar meer. Wij krijgen er zelfs drie spelers bij. Zij zullen ons waarschijnlijk echt versterken. Een van die spelers sponsort ons meteen, zodat wij keurig in het nieuw gestoken straks kunnen gaan beginnen."

TIEN beschikt over een gezellig vriendenteam dat uit achttien spelers bestaat. "Deze oproep voor een doelman is natuurlijk met een knipoog bedoeld, maar wij zijn wel serieus op zoek naar iemand die zich bij ons kan aansluiten", benadrukt Rik: "Ik hoop echt dat deze aandacht in de krant ons de keeper oplevert met al de kwaliteiten die wij zoeken. Ik heb eerder al negen voormalig spelers van ons gepolst. Helaas zonder resultaat. Het zou fantastisch zijn als er een keeper komt. Het is bij ons overigens vrijheid, blijheid. Je kunt als speler best weleens een wedstrijd overslaan als het niet anders kan."

Rik is als gezegd één van de aanvoerders van het team. "Dat rouleert bij ons. Als captain vul je het digitaal wedstrijdformulier in. Dat is nu een stuk gemakkelijker dan in het verleden toen er in drievoud een wedstrijdformulier moest worden geschreven. Een foutje en er volgde onmiddellijk een sanctie van de KNVB. Die tijd is gelukkig voorbij. Ook de samenstelling van het elftal gaat in overleg. Wij komen er altijd wel uit."
TIEN speelt de thuiswedstrijden om 10.00 uur. Uitwedstrijden hebben een wisselend begin, maar nooit na 12.00 uur. "Daarom is er altijd gelegenheid voor onze derde helft. Wij nuttigen met zijn allen enkele goudgele rakkers. Niet te gek hoor, want op maandag moet er gewoon weer gewerkt worden", besluit Rik.

Meer berichten