Er is voor elk wat wils op zondag 1 september tijdens de IJzeren Man Zwemrace en Zwemloop 2019. Foto: Jos Dinkelberg
Er is voor elk wat wils op zondag 1 september tijdens de IJzeren Man Zwemrace en Zwemloop 2019. Foto: Jos Dinkelberg (Foto: )

Zwemrace en -loop bij IJzeren Man in Vught

  Sport

Sinds een klein tiental jaren is de IJzeren Man Zwemrace een vaste waarde op de vaderlandse zwemkalender. Dit jaar zal op zondag 1 september de IJzeren Man in Vught weer kleuren met felle badmutsen van de atleten die elkaar hun plaats op het podium betwisten en met recreanten die hun eigen doelen nastreven.

REGIO - Dit jaar is het voor ongeorganiseerde zwemmers (niet KNZB leden) voor het eerst mogelijk om deel te nemen aan de wedstrijden. De zwemrace kent sinds vorig jaar ook een zwemloop als onderdeel: 500m/5km en 1000m/10km zwemmen en lopen in en om de Parel van Vught. Voor de organisatie tekenen ook dit jaar de Koninklijke Prins Hendrik en zwemvereniging de Dommelbaarzen (beiden uit Vught). Natuurlijk is iedereen van harte uitgenodigd om de eigen lokale toppers aan te moedigen. Het terrein gaat open om 09.00 uur, de wedstrijden starten om 10.00 uur. De zwemloop gaat om 10.15 uur van start en de recreatieve tochten beginnen om 12.15 uur. Inschrijven voor de zwemloop kan tot zondag 25 augustus, voor de zwemrace tot dinsdag 27 augustus en voor de recreatieve tochten tot zondag 1 september 11.00 uur. Het volledige programma en wedstrijdreglementen zijn te vinden via Facebook/zwemrace, op zwemrace.nl en op www.dommelbaarzen.nl.

Meer berichten