RKC verloor zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen tegen VVV met 3-1. Dit ondanks een ijzersterk begin in het Covebo Stadion - De Koel in Venlo.
RKC verloor zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen tegen VVV met 3-1. Dit ondanks een ijzersterk begin in het Covebo Stadion - De Koel in Venlo. (Foto: )

Eerste thuiswedstrijd RKC tegen AZ

  Sport

RKC Waalwijk neemt het aanstaande zondag om 14.30 uur op tegen AZ uit Alkmaar. Na de zure nederlaag afgelopen zaterdag tegen VVV-Venlo (3-1) gaat de ploeg vol voor de punten in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De eerste helft van afgelopen zaterdag zal de ploeg van Fred Grim moed hebben gegeven. Wel dient er van de harde les geleerd te worden dat de ploeg zichzelf zal moeten gaan belonen.

WAALWIJK - Na vijf jaar afwezigheid in de Eredivisie maakte RKC Waalwijk in de eerste 45 minuten indruk in de uitwedstrijd tegen VVV in Venlo. Met aanvallend spel legden zij de Limburgers de wil op. Helaas vergat de ploeg verder uit te lopen, waardoor de Geelblauwen na 90 minuten toch met lege handen bleven staan.

AZ

AZ daarentegen begon sterk aan de competitie. De Alkmaarders wonnen met 4-0 van Fortuna Sittard en zijn daarmee de gedeelde lijstaanvoerder na speelronde één. AZ is inmiddels weer helemaal genesteld in de subtop van Nederland. Sterkhouder Guus Til vertrok weliswaar kortgeleden naar Spartak Moskou, maar met talentvolle spelers als Calvin Stengens en Myron Boadu in de gelederen, ziet ook de nabije toekomst er zeer hoopvol uit voor de Alkmaarders. De Kaaskoppen hopen dit seizoen hoge ogen te gooien en zelfs een aanval te openen op de traditionele top drie: Ajax, PSV en Feyenoord.

Onderlinge duels

In het eigen Mandemakers Stadion liggen de onderlinge resultaten erg dicht bij elkaar. Dit treffen in de Waalwijkse thuishaven werd tot nu toe veertien keer eerder gespeeld. Zesmaal won RKC Waalwijk en eenmaal werd er gelijkgespeeld. De overige zeven duels werden gewonnen door de Alkmaarders. Beide ploegen wisten in deze duels precies drieëntwintig keer tot scoren te komen.

Open dag

Voor en na de thuis wedstrijd tegen AZ is er rondom het Mandemakers Stadion voor zowel jong als oud genoeg te beleven! Deze zondag ben je al vanaf 11.30 uur welkom als de open dag wordt afgetrapt op het parkeerterrein van vv Baardwijk. Onder het genot van muziek en eten en drinken staan er meerdere kraampjes waar men terecht kan! Bovendien zijn er voor de jonge supporters meerdere speelactiviteiten aanwezig. Om 14.30 uur trappen RKC en AZ voor het duel in speelronde 2 van de Eredivisie. Na het eerste thuisduel van het seizoen komt de gehele selectie de supporters bij het parkeerterrein van vv Baardwijk opzoeken voor een handtekeningsessie (van 17.30 tot 18.00 uur)! Wil jij alle handtekeningen of een selfie met je favoriete speler? Blijf dan na de wedstrijd nog zeker even hangen!

Aanstaande zondag is iedereen dus vanaf 11.30 uur van harte welkom bij het Mandemakers Stadion! RKC Waalwijk hoopt dan ook op veel animo en een gezellige dag!

Meer berichten