Archiefbeeld van een training bij SC Elshout. Gilbert de Fijter wijst zijn spelersgroep de weg. Komend seizoen gaat hij met de ploeg aan de slag om een plan B te realiseren. Foto: Wout Pluijmert
Archiefbeeld van een training bij SC Elshout. Gilbert de Fijter wijst zijn spelersgroep de weg. Komend seizoen gaat hij met de ploeg aan de slag om een plan B te realiseren. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

SC Elshout werkt aan plan B

  Sport

De bal gaat weer rollen. Voetballers pakken na een welverdiende vakantie na zes weken de draad, lees de trainingen, weer op. Op 22 september begint de voetbalcompetitie. Met SC Elshout-trainer Gilbert de Fijter praten wij bij over zijn zesde seizoen bij de onlangs jubilerende club.

door Wout Pluijmert

ELSHOUT - Wat wij niet wisten is dat de familie De Fijter halverwege een vakantie aan de Ligurische zee nabij het Italiaanse Pisa verblijft. Gilbert de Fijter nam met alle plezier zijn mobiele telefoon op. Nog een week vakantie waarna hij met zijn spelersgroep op 13 augustus de training hervat. Eerder in deze serie verhalen over het komende voetbalseizoen spraken wij al met Edwin van Wijk, trainer van RKDVC. "Dat was een leuk verhaal. Edwin is een goede vriend van mij uit mijn vriendengroep", reageert De Fijter vanuit het warme Italië. Waar de meeste regioclubs een nieuw gezicht voor de groep hebben begint De Fijter aan zijn zesde seizoen bij SC Elshout. Op naar de tien? "Wie weet, want het klikt nog steeds goed. Ik blijf uitdagingen zien en zolang de spelers nog niet op mij uitgekeken zijn zie ik geen probleem om door te gaan."

Jeugdopleiding

Er komt nieuw bloed vanuit de eigen opleiding, Wessel van Delft en Edgar Brok. "Zij hebben beiden al aan het grote werk mogen proeven. Met name Brok lijkt op weg om een potentiële eerste-elftalspeler te worden. Hij heeft veel weg van Thom van Delft. Een jongen met veel doorzettingsvermogen. Wessel heeft ook genoeg potentie, maar hij zit nog even moeilijk met zijn studie. Het is de vraag wat hij in de voorbereiding kan doen. Daarnaast keert Thijs Lommers na herstel van zijn kruisbandblessure terug. Lommers in goeden doen was heel belangrijk voor ons."

De Fijter was niet tevreden over het afgelopen seizoen. "Daar had ik meer van verwacht. Het was te wisselvallig. Ik heb een aantal heel slechte wedstrijden gezien. Voor het eerst ben ik een paar keer na wedstrijden echt boos geweest." Vanuit de groep kwam de vraag om een nieuw plan B te gaan oefenen. "Thom van Delft kwam daarmee. Ik hou ervan als spelers initiatief nemen. Het verzoek is om bij een achterstand ons systeem te wijzigen. Daar gaan wij aan werken." De Fijter heeft wel al een beeld van de krachtsverhoudingen in de nieuwe vierde klasse. "Ik ben blij met de nieuwe competitie-indeling. Ik was dat kunstgras in Tilburg wel een beetje beu. Ik heb het gevoel dat er voor ons iets te halen is. Misschien kunnen wij voor het eerst serieus om een periodetitel gaan meedoen."

Feesten

SC Elshout heeft net het 50-jarig bestaan achter de rug. "Ik loop hier toch al even rond maar met zo'n evenement staat het hele dorp erachter. Complimenten, want tot in detail was alles perfect geregeld. Ik denk dat er bij elkaar wel tien dagen gefeest is. Zoiets heb ik nog nergens meegemaakt."

Hooligans

Rond de wedstrijden van het eerste elftal wordt SC Elshout gesteund door de 'hooligans'. "Die benaming hebben wij deze groep ouders, familie en vrouwen van de spelers gegeven. Deze leuke groep wordt steeds groter en dat is goed voor de club." De familie De Fijter heeft nog een paar dagen te gaan onder de Italiaanse zon. "Voordat wij vrijdag richting Elshout vertrekken zullen we nog wel even bij de scheve toren van Pisa gaan kijken. Dat hoort erbij als je in de buurt bent", besluit Gilbert de Fijter, die helemaal klaar is voor zijn zesde jaar bij SC Elshout.

Meer berichten