RKC Waalwijk opent het Eredivisieseizoen 2019-2019 met een uitwedstrijd tegen VVV. De ploeg uit Venlo eindigde het afgelopen seizoen op een keurige twaalfde plek in de Eredivisie.
RKC Waalwijk opent het Eredivisieseizoen 2019-2019 met een uitwedstrijd tegen VVV. De ploeg uit Venlo eindigde het afgelopen seizoen op een keurige twaalfde plek in de Eredivisie. (Foto: )

RKC Waalwijk start het nieuwe seizoen in Venlo

  Sport

RKC Waalwijk staat aan de aftrap van het Eredivisieseizoen 2019-2020. De Waalwijkers wisten middels een ongekend spectaculaire ontknoping promotie af te dwingen en keert na vijf jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie.

WAALWIJK - De Geelblauwen hebben tot dusver een relatief rustige transferperiode gekend. Emil Hansson is zoals verwacht teruggekeerd naar Feyenoord en aan ook de huurperiode van Ezra Walian is een einde gekomen. Verder mochten Gigli Ndefe, Jordy Zielschot, Roland Bergkamp en Noël de Graauw uitkijken naar een nieuwe club. Daartegenover staat dat de selectie van RKC is versterkt met in totaal vijf nieuwelingen. De talentvolle linksbuiten Lennerd Daneels is overgekomen van Jong PSV. En ook Dean van der Sluys en Lars Nieuwpoort zijn onlangs door de Waalwijkers vastgelegd. Tot slot zijn ook nog de Belgen Nando Nöstlinger en Hannes Delcroix aan de selectie van trainer Fred Grim toegevoegd. Verder heeft RKC Waalwijk gedurende het afgelopen seizoen al van vele sterkhouders het aflopende contract weten te verlengen. In grote lijnen mag de groep die promotie naar de Eredivisie heeft weten te bewerkstelligen, zich nu dus ook gaan bewijzen op het allerhoogste niveau van Nederland.

Eerste test

De eerste test van het nieuwe seizoen vindt aanstaande zaterdagavond plaats in Limburg. Waar het Mandemakers Stadion deze zomer werd voorzien van een nieuwe natuurgrasmat, zal de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 toch gespeeld worden op het kunstgras in Stadion De Koel in Venlo. VVV eindigde het afgelopen jaar op een prima twaalfde plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer Maurice Steijn zal ongetwijfeld hopen op eenzelfde resultaat.

Kaartverkoop

Op zaterdagavond 3 augustus om 20.45 uur gaat voor RKC het Eredivisieseizoen officieel beginnen. De Geelblauwe Leeuwen nemen het dan in Limburg op tegen VVV-Venlo. De kaartverkoop voor dit duel is inmiddels gestart. De kaarten om met eigen vervoer te gaan zijn voor 15 euro per stuk verkrijgbaar in de Fanshop van RKC Waalwijk. Wie gebruik wil maken van de buscombi, kan zich melden bij de supportersvereniging. De kaartverkoop zal één-op-één zijn, waarbij de wedstrijdtickets ook niet overdraagbaar zijn. Let op! Er geldt voor dit duel een (seizoen)clubkaart-verplichting! Hier gaat op gecontroleerd worden. Het is daarom van groot belang om in het bezit te zijn van de volgende drie documenten: een geldig legitimatiebewijs, een (seizoen)clubkaart en een omwisselbiljet. Wanneer één van deze zaken niet aan de reglementen voldoet, zal de toegang helaas geweigerd moeten worden. Kijk voor aanvullende informatie en het complete programma op www.rkcwaalwijk.nl.

Meer berichten