Erik van Esch, tweede van links leunend tegen dug-out, hier nog betrokken bij Berkdijk. Binnenkort keert hij terug bij Vlijmense Boys. Hij gaat op zoek naar een stabiel seizoen. Foto: Wout Pluijmert
Erik van Esch, tweede van links leunend tegen dug-out, hier nog betrokken bij Berkdijk. Binnenkort keert hij terug bij Vlijmense Boys. Hij gaat op zoek naar een stabiel seizoen. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Erik van Esch thuis bij Vlijmense Boys

  Sport

In het seizoen 2019/2020 staat Erik van Esch voor de groep bij Vlijmense Boys. De trainer uit Nieuwkuijk had de afgelopen vijf seizoenen huidig vierdeklasser Berkdijk onder zijn hoede en trainde eerder onder meer drie jaar het eerste elftal van de club in zijn woonplaats Nieuwkuijk.

door Wout Pluijmert

VLIJMEN - Van Esch was voorheen al actief als voetballer en trainer bij Vlijmense Boys. "Dit is voor Erik een mooi moment om in te stappen als hoofdtrainer van onze club", laat Marco de Haas, voorzitter van Vlijmense Boys weten. "Erik is geen onbekende binnen onze vereniging en na een paar gesprekken bleek al snel dat we op dezelfde lijn zitten." Van Esch heeft een zwaar verleden bij de Vlijmenaren. Jaren speelde hij dus in het eerste elftal. Hij was even weg om bij DESK en BVV op hoofdklasseniveau te spelen. "Ik kreeg bij Vlijmense Boys de gelegenheid om mijn eerste trainersdiploma te halen", aldus Van Esch. Vlijmense Boys had de afgelopen jaren volop problemen. Door de vele blessures werd de selectie te smal. Straks begint Van Esch met een groep van veertig spelers voor twee elftallen. "Dat zal toch wel genoeg zijn, hoop ik. Er staat een goede mix van ervaren spelers en echt goede jonge gasten. Zij gaan zelf bepalen wie straks, eind september, in de basis staat. Ik ben zelf ook benieuwd. Veel zal afhangen van de trainingsopkomst. Ook dat wordt medebepalend." Hij heeft als doelstelling om met Vlijmense Boys op tijd in veilige haven te zijn. Dus niet zoals de laatste twee seizoenen tegen degradatie moeten knokken.

Bjorn van Bijnen

Vorig seizoen hield supertalent Bjorn van Bijnen Vlijmense Boys bijna in zijn eentje in de derde klasse. De jonge spits scoorde aan de lopende band en dwong de overstap naar de jeugdafdeling van Willem II af. "Geweldig voor die jongen. Ik hoop dat hij het naar zijn zin krijgt en slaagt. Zo niet dan is hij bij ons weer van harte welkom."

Willy Naessens Cup

De slechte serie van Vlijmense Boys in de strijd om de Willy Naessens Cup wil Erik van Esch doorbreken. Het bouwbedrijf steunt het regionale amateurvoetbal door geldbedragen voor de posities in de onderlinge wedstrijden te betalen. De Vlijmenaren eindigden twee jaar achtereen als laatste in de ranglijst tussen de derdeklassers uit de gemeente Heusden. Het zag er even naar uit dat er komend seizoen niet om de cup zou worden gespeeld omdat drie van de vier clubs lang in de gevarenzone zaten. Nu met name Vlijmense Boys en Haarsteeg zich in de slotfase hebben gered, wordt er weer om het prijzengeld van 5250 euro gespeeld. RKDVC en Nieuwkuijk wonnen al een keer de hoofdprijs. "Ik wil met Vlijmense Boys dit seizoen met attractief voetbal niet in de gevarenzone raken. Doelstelling twee is het winnen van de Willy Naessens Cup. Ik ben idolaat van derby's en wil ze allemaal winnen." De onderlinge competitieresultaten van de buurtclubs zijn gedurende het hele seizoen bijgehouden in een aparte ranglijst. Met vier overwinningen, slechts een nederlaag en een gelijkspel bleek Nieuwkuijk in het afgelopen seizoen overduidelijk de sterkste in de derby's.

Bekerloting

Voorafgaand aan de competitie spelen de clubs op de eerste drie zondagen van september wedstrijden in het bekertoernooi. De poulewinnaar gaat door naar de knock-outfase. Poule 7: HHC'09, SV Capelle, Were Di, Vlijmense Boys. Poule 20: FC Drunen, SC Elshout, Nieuwkuijk, NOAD'32. Poule 26: GDC, Haarsteeg, SVG, Waspik. Poule 59: Jong Brabant, RKDVC, Blauw Wit'81, Berkdijk.

Meer berichten