Actiemoment uit een duel van RKDVC. De nieuwe trainer, Edwin van Wijk, wil straks doorpakken en met RKDVC om de prijzen gaan spelen. Foto: Wout Pluijmert
Actiemoment uit een duel van RKDVC. De nieuwe trainer, Edwin van Wijk, wil straks doorpakken en met RKDVC om de prijzen gaan spelen. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Edwin van Wijk wil nu doorpakken

  Sport

Edwin van Wijk hervat zondag op 11 augustus de training bij RKDVC. Hij zou dan eigenlijk officieel aan zijn klus bij 'zijn' DVC beginnen, maar de club had hem al eerder nodig. Op 22 maart kwam hij al voor de groep met als doel de ploeg te behouden voor de derde klasse.

door Wout Pluijmert

DRUNEN - Van Wijk nam het stokje over van zijn leermeester John Meijs, die hem al eerder bij de club had aanbevolen als zijn opvolger. RKDVC verloor onder de van het tweede elftal gekomen Van Wijk nog de eerste twee duels maar bleef vervolgens acht duels ongeslagen en eindigde op plaats zeven. Toen Van Wijk aan de moeilijke opdracht begon stond RKDVC in de derde klasse C op verliespunten onderaan. De paniek in de tent was begrijpelijk. Voormalig eersteklasser RKDVC na 26 jaar terug naar de vierde klasse? Dat kon natuurlijk niet. Wat kon Van Wijk wel wat de ervaren John Meijs niet meer voor elkaar kreeg. "Ik ben geen tovenaar natuurlijk maar ik heb het wel over een andere boeg gegooid. Ik ben eerst eens uitgebreid met die gasten gaan zitten om boven water te krijgen waarom de resultaten uit bleven. Ik vond dat vreemd want de ploeg kon veel meer dan zij wekelijks op het veld lieten zien. Het kan zijn dat er te weinig ervaring binnen het team was. Jeugd inpassen is prima en dat blijft natuurlijk de doelstelling maar ik ga op zoek naar balans in het team."

Periodetitel

Die serie van acht duels zonder nederlaag geeft natuurlijk vertrouwen voor de toekomst. "Het vertrouwen is er nu en daar kan ik over een maand mee verder. Ik ga nu voor een plaats bij de beste vijf en een periodetitel. Dat kan met mijn nieuwe groep en dat hoort ook bij RKDVC." Deze week wordt bekend wie in het nieuwe seizoen de tegenstanders worden. "Ik ben echt blij dat alle gemeentelijke clubs zich hebben gered en waarschijnlijk elkaar straks weer ontmoeten. Wie de KNVB verder aan onze afdeling toevoegt gaan wij zien. Meestal zit er wel een verrassing bij."

Edwin van Wijk is uiterst content dat hij straks Yannick van Zutphen weer kan begroeten. De middenvelder en voormalig captain van de ploeg vertrok in 2018 naar Emplina nadat hij eerder acht seizoenen bij RKDVC actief was geweest. Ramon Kok en Nick van de Laar komen vanuit lagere elftallen de selectie verbreden. "Spelers met veel ervaring en dat kan dit team wel gebruiken." Van Wijk heeft voor de tweede zondag van augustus al 32 spelers op zijn lijstje staan. "Een goed teken dat wij met een grote groep gaan starten. Iedereen zal zijn plaatsje moeten gaan vinden."

Trainersvak

Van Wijk debuteerde in het seizoen 1997-1998 als speler aan de Sportlaan. Tweemaal promoveerde hij en haalde met RKDVC de eerste klasse. Hij maakte zelfs kort de stap naar WSC, dat destijds hoofdklasser was. Al vroeg wist Van Wijk dat na zijn actieve voetballoopbaan zijn toekomst in het trainersvak zou liggen. Hij begon bij de jeugd van RKDVC en werkte vervolgens bij Nieuwkuijk, Olympia'60 (Dongen), NEO'25 en Good Luck. Vervolgens stapte hij even uit het vak om zijn privéleven voorrang te geven. Hij staat voor de klas bij de basisschool Besoyen in Waalwijk. Het was John Meijs die Van Wijk terug bij RKDVC haalde. "Ik ben bij het tweede elftal begonnen. Toen bekend werd dat John de overstap naar eersteklasser Rhode zou gaan maken ben ik op voordracht van hem doorgeschoven naar de functie van hoofdtrainer. Fijn dat de club daar ook achter stond."

Meer berichten