Voorzitter Marco de Haas kan zijn geluk niet op. Hij gaat zijn derde seizoen in als preses van de club en kijkt uit naar de gemeentelijke derby's. Foto: Wout Pluijmert
Voorzitter Marco de Haas kan zijn geluk niet op. Hij gaat zijn derde seizoen in als preses van de club en kijkt uit naar de gemeentelijke derby's. Foto: Wout Pluijmert (Foto: )

Vlijmense Boys alsnog derdeklasser

  Sport

Vlijmense Boys moest tot half juni ploeteren om het derdeklasseschap veilig te stellen. Het is gelukt en daar is men op sportpark De Hoge Heide stik- en stikgelukkig mee.

door Wout Pluijmert

VLIJMEN - Twee weken later geniet voorzitter Marco de Haas nog na. "De hele club is opgelucht, want wij moeten er niet aan denken terug naar de vierde klasse te moeten. Gelukkig hebben ook Haarsteeg en RKDVC het gered zodat wij volgend seizoen weer die zes mooie derby's spelen." Het gaat te ver om de escape van de ploeg op te hangen aan de 15-jarige Bjorn van Bijnen, maar feit is wel dat hij met zijn doelpunten de 'boys' vaak over de streep trok. Zijn eerste kopte hij bij FC Engelen vallend binnen. Zijn laatste, misschien wel de belangrijkste, scoorde hij in de finale van de nacompetitie tegen Den Dungen. "Wij hebben echt getwijfeld wat wij in maart zouden doen. Hij is nog zo jong en om hem dan al over te hevelen naar het eerste elftal is een gok, maar het is verschrikkelijk goed uitgepakt. Alle credits voor Bjorn, die er bovendien een overgang naar FC Den Bosch aan heeft overgehouden." Vlijmense Boys heeft nu eenmaal minder jeugdteams dan clubs als Haarsteeg en RKDVC, maar als er jonge gasten doorkomen manifesteren zij zich meteen goed in het eerste elftal. De jonge Ayoub Bakkali en Djemal Arikan zijn daar exponenten van. "Omdat wij ons hebben gehandhaafd, blijven dergelijke talenten toch bij ons. Ayoub was zeker naar WSC vertrokken als wij naar de vierde klasse waren gegaan", is De Haas stellig. Hij wees de spelers tijdens het seizoen al eens op hun verantwoordelijkheid door tijdens een training het veld op te stappen. "Natuurlijk wist ik dat wij een aantal sterkhouders langdurig misten, maar juist dan moeten bij de groep de mouwen zo ver mogelijk worden opgestroopt." De Haas verwijt trainer Hans Richters niets. "Het is wel zo dat de achterban hier extra kritisch is, dus is de druk voor een trainer ook groot. Maar wij zijn erin gebleven en rekenen straks met de nieuwe trainer Erik van Esch op een prachtig nieuw seizoen."

Meer berichten