Na het laatste fluitsignaal verlaat trainer Patrick Berkelmans voor de laatste keer de dug-out van 'Kuijk'. Foto: Wout Pluijmert
Na het laatste fluitsignaal verlaat trainer Patrick Berkelmans voor de laatste keer de dug-out van 'Kuijk'. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Patrick Berkelmans vertrekt met opgegeven hoofd uit Nieuwkuijk

  Sport

Voor Nieuwkuijk is het sprookje voorbij. De ploeg verloor met 1-2 van de amateurtak van PSV en blijft derdeklasser. Haarsteeg won met 1-3 bij Bergeijk en speelt zondag voor definitief lijfsbehoud in de derde klasse tegen Vessem. Vlijmense Boys herrees tegen Avesteyn en gaat nu in een finale verder tegen Den Dungen.

door Wout Pluijmert

NIEUWKUIJK - Natuurlijk wordt er bij de voetbalclub Nieuwkuijk graag een feestje gevierd. Dat geldt overigens voor elke voetbalclub, al gaat men daar in 'Kuijk' net wat verder in. Daarom heeft de club van de gemeente ook een verruiming van de sluitingstijd. Zondag eindigde het sprookje van de promotie naar de tweede klasse tegen de Brabantse club met de grootse naam. De amateurs van PSV waren niet beter dan Nieuwkuijk maar voor rust effectiever en namen voor de pauze een 1-2 voorsprong. Nieuwkuijk-trainer Patrick Berkelmans: "Ik vond ons matig beginnen en gaven in die beginfase te weinig druk op de bal. Na de hervatting gaf de ploeg van Berkelmans nog een keer vol gas. Niels Kok en Brent de Wijs waren dicht bij de gelijkmaker, maar een verlenging zat er uiteindelijk niet meer in. De naar WSC vertrekkende Berkelmans zat naast de dug-out op het puntje van zijn stoel. "Wij hebben dit seizoen wel eens teveel gekregen maar nu hadden wij toch echt een verlenging verdiend. Uiteindelijk krijg je over het hele seizoen wat je hebt verdiend en dat is voor Nieuwkuijk een mooie halve finale in de promotiecompetitie. De jongens hebben het heel goed gedaan. Ik ben zo trots op die gasten. Ik heb er drie jaar fijn gewerkt. Mooie club. Straks naar WSC. Goed dat ze in Waalwijk tweedeklasser zijn gebleven. Ik ga er daar het beste van maken." Voor Vlijmense Boys en Haarsteeg komt er een vervolg. De Vlijmenaren schrokken tegen Avesteyn geweldig van een 0-2 achterstand maar wonnen met 4-2. Haarsteeg was mede door een weer prima Sebastiaan van Bakel met 1-3 te goed voor Bergeijk. Zondag is het Den Dungen-Vlijmense Boys en Haarsteeg-Vessem.

Meer berichten