Sebastiaan van Bakel, hier op archieffoto, aan de bal. Hij zet aan voor een passeeractie. Tegen RKTVC uit Tiel nam het pas 17-jarige talent na de rust twee doelpunten voor zijn rekening. Foto: Wout Pluijmert
Sebastiaan van Bakel, hier op archieffoto, aan de bal. Hij zet aan voor een passeeractie. Tegen RKTVC uit Tiel nam het pas 17-jarige talent na de rust twee doelpunten voor zijn rekening. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Het mirakel van Nieuwkuijk

  Sport

Wordt het het mirakel van Nieuwkuijk. De relatief kleine, maar oergezellige club uit de Langstraat, is nog maar twee duels verwijderd van de tweede klasse. Een niveau waar het sinds de oprichting in 1927 nog nooit op heeft geacteerd. Zondag moest Bladella eraan geloven. Wordt de amateurtak van PSV het volgende slachtoffer? Maandag komt de Philips Sportvereniging in Nieuwkuijk op bezoek.

door Wout Pluijmert

NIEUWKUIJK - De club wist dat het in de persoon van Patrick Berkelmans een succestrainer had binnengehaald. Bij Nieuwkuijk had hij het moeilijk in zijn tweede seizoen maar redde Berkelmans het net via de nacompetitie. Dit seizoen was de ploeg na tien duels hekkensluiter. "Ik heb eind november de groep bijeengeroepen en gevraagd hoe het verder moest. Ik wist het wel. Nieuwkuijk moest gaan voetballen. Hard werken deden zij toch al."

Nieuwkuijk werd overtuigend tweede periodekampioen en kwam daarmee meteen ook onderin weg. Het team eindigde knap als vijfde en kreeg als bonus de nacompetitie. Tegen derdeklasser Bladella was Nieuwkuijk niet de beste ploeg maar wel de slimste. Berkelmans had het weer eens goed staan. Rick van Buul was ongrijpbaar, alleskunner Brent de Wijs scoorde twee keer. Uitblinker Van Buul besliste het duel door de derde 'Kuijkse' treffer te scoren.
Berkelmans keek na afloop meteen even naar het resultaat van zijn volgende club, WSC. De Waalwijkers zullen zich via de nacompetitie in veiligheid moeten spelen. Berkelmans haalde opgelucht adem. WSC won de eerste wedstrijd met 3-1 van RBC. Indien Nieuwkuijk kan winnen van PSV en WSC wint maandag bij Terneuzen, dan staan WSC en Nieuwkuijk op zondag 16 juni op neutraal terrein (bij RKDVC in Drunen?) tegenover elkaar. Maar er kan maar één club derdeklasser blijven of worden. Hoe zal Berkelmans met deze situatie omgaan?

Gezellig onderonsje

Zaterdag 8 juni wordt er om 12.00 uur afgetrapt voor de vijfde editie van de Elshout-Nieuwkuijkdag. Er is de mogelijkheid om gezamenlijk te vertrekken op de fiets vanaf Sportpark Nieuwkuijk om 11.15 uur. Uiteraard zijn supporters ook van harte welkom om de teams aan te moedigen. Na afloop vindt de Elshoutse Badeendenrace plaats en er wordt afgesloten met het tentfeest.

Vlijmense Boys

Op maandag 10 juni speelt ook Vlijmense Boys in de nacompetitie. Na het knappe resultaat in de laatste competitiewedstrijd tegen ODC - de Vlijmenaren wonnen met 2-0 - rest nu de volgende tegenstander en dat wordt Avesteyn. De vierdeklasser uit Heeswijk-Dinther klopte in de eerste ronde Wilhelmina uit Den Bosch met 1-0. De winnaar van dit treffen speelt op 16 juni een finalewedstrijd tegen RFC of Den Dungen op neutraal terrein, om ook het komende seizoen uit te mogen komen in de derde klasse.

Gemakkelijke zege

Maandag komt ook Haarsteeg weer in actie. De ploeg van interim-trainer Roger Schouwenaar veegde zondag RKTVC uit Tiel met 5-0 van de mat. Opmerkelijk was dat de ruststand aan de Priemsteeg nog 0-0 was Na de pauze scoorden Rick van de Griendt en Sebastiaan van Bakel beiden tweemaal. Nummer vijf nam Niels Hulsel voor zijn rekening. Haarsteeg krijgt nu maandag in een uitwedstrijd te maken met derdeklasser Bergeijk. De grensbewoners waren de eerste ronde vrijgeloot en kunnen dus fris aan het duel met Haarsteeg beginnen. De winnaar van deze finale komt een week later op neutraal terrein in actie tegen de winnaar van het duel Wodan tegen Vessem.
 

Meer berichten