RKC heeft dinsdagavond voor een verrassing gezorgd door in eigen huis met 3-0 te winnen van NEC uit Nijmegen. Hiermee plaatst de ploeg zich voor de halve finale van de play-offs. Foto: ProShots
RKC heeft dinsdagavond voor een verrassing gezorgd door in eigen huis met 3-0 te winnen van NEC uit Nijmegen. Hiermee plaatst de ploeg zich voor de halve finale van de play-offs. Foto: ProShots (Foto: ProShots)

RKC door in de play-offs na spektakelstuk

  Sport

RKC Waalwijk is er dinsdagavond in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs! Uit werd er nog met 2-0 verloren van NEC in Nijmegen, maar de ploeg van Fred Grim gaf niet op en poetste de nederlaag weg met een glansrijke 3-0 thuisoverwinning.

WAALWIJK - RKC wist van tevoren wat het te doen stond: scoren. In Nijmegen hadden de Geelblauwen vijf à zes grote doelkansen, maar deze werden niet verzilverd. Het zo belangrijke uitdoelpunt bleef uit en aangezien NEC twee keer het doel vond, zou het een lastige avond worden in het eigen Mandemakers Stadion. Niets bleek echter minder waar. NEC creëerde bijna geen kansen en wanneer het dan in de zestien meter van RKC kwam, zat er altijd een Waalwijks been of een redding van Vaessen in de weg. De broodnodige 1-0 viel op een zeer gunstig moment. Na een voorzet van Paul Quasten leek Leroy Labylle de situatie meester, maar de bal sprong verkeerd van zijn borst. Dylan Seys reageerde attent en schoot in de lange hoek raak. NEC probeerde daarna de pot dicht te houden en gokte op fouten van de Waalwijkers. Het tegenovergestelde gebeurde. Een voorzet van Emil Hansson kwam voor de voeten van Mario Bilate terecht. Zijn schot werd nog geblokt, maar Stijn Spierings pikte de bal op en schoot hard en hoog raak: 2-0. RKC trok de stand dus weer gelijk, maar de honger naar doelpunten was nog niet gestild. De mannen van Grim probeerden het derde en beslissende doelpunt te forceren. Tot blijdschap van alles en iedereen die de Geelblauwen een warm hart toedraagt, kwam deze er ook. Anas Tahiri gaf een slimme steekpass op Bilate. Die ontliep de buitenspelval, schoof de bal achter de goalie en zette daarmee RKC virtueel in de halve finale.Met nog een kwartier op de klok braken spannende minuten aan. NEC probeerde met man en macht het uitdoelpunt te forceren, maar telkens kwam het niet voorbij de Waalwijkse defensie. In de slotminuten kreeg NEC nog wel een aantal corners en vrije trappen, maar gevaarlijk was het niet. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest in het Mandemakers Stadion los! RKC plaatst zich dus voor de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs en treft hierin een Eredivisieploeg. Op zondag 19 mei thuis (14.30 uur) en woensdag 22 mei uit (18.30 uur) spelen de Geelblauwen tegen de nummer 16 van de Eredivisie Excelsior. De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd is gestart! Seizoenkaarthouders kunnen hun plek terugkopen voor 5 euro. Tevens krijgen seizoen- en clubkaarthouders de kans twee extra kaarten kopen voor 10 euro per stuk. Dit kan via www.tickets.rkcwaalwijk.nl, de Fanshop of op de wedstrijddag bij de stadionkassa's! Meer info: www.rkcwaalwijk.nl.

Meer berichten