Vlijmense Boys en Haarsteeg op archiefbeeld. Gezien de enorme belangen belooft het zondag aan de Priemsteeg een spektakel te worden. Verliezen is dodelijk. Foto: Wout Pluijmert
Vlijmense Boys en Haarsteeg op archiefbeeld. Gezien de enorme belangen belooft het zondag aan de Priemsteeg een spektakel te worden. Verliezen is dodelijk. Foto: Wout Pluijmert (Foto: )

Reünie voor Gilbert de Fijter

  Sport

Gilbert de Fijter keert weer eens terug op het veld waar het voor hem als voetballer allemaal begon. Hij is nu al jaren hoofdtrainer van SC Elshout.

door Wout Pluijmert

OUDHEUSDEN – SC Elshout speelt nog twee duels. Eerst naar De Fijters geboortedorp Heusden voor de derby tegen HHC'09, dan nog thuis tegen Den Dungen. "Dan zit een naar mijn gevoel matig seizoen erop", vindt De Fijter. "Vooral het tweede deel van het seizoen was te wisselvallig. Het werd vaak net niet omdat het team niet altijd compleet was door blessures en vakanties. Zondag tegen Viola miste ik weer dat beetje scherpte. Dat heb ik ze duidelijk gemaakt. Wij spelen dan 1-1 en dat kost wel weer twee punten."

De derby wordt voor de familie De Fijter op alle fronten heel bijzonder. "Mijn zoon Mees speelt bij HHC'09. Waarschijnlijk speelt hij met zijn team eerst een voorwedstrijd voor het eerste elftal begint. Vervolgens is hij ook nog pupil van de week."

Zoon Mees

De Fijter komt op zaterdag regelmatig op het sportpark van HHC'09 om Mees te zien voetballen. "Dan vang je meteen het een en ander op. Ik weet dat mijn collega-trainer Senad Hadzic dit seizoen het mes in zijn selectie heeft gezet. Er staat nu een team met overwegend Nederlandse speler. Daarbij een aantal spelers van het tweede elftal, die ik zes jaar geleden nog trainde toen ik bij Oudheusden actief was."

Voor het nieuwe seizoen, 2019-2020, ziet het er rooskleuriger uit bij Elshout. "Thijs Lommers keert na een slepende blessure terug. Daarnaast maakt jeugdspeler Edgar Brok, een neef van Thom van Delft, de stap naar de senioren. Die gaat zeker aansluiting vinden. Een jongen met een goede kop erop. Ook Wessel van Delft komt over uit de junioren."

"Volgende week sluiten wij het seizoen af, hoewel wij op 26 mei nog de jubileumwedstrijd ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de club tegen oud-RKC spelen."

Spanning

In de derde klasse C zal de strijd tegen rechtstreekse degradatie en het wegkomen van een nacompetitieplaats tot 26 mei tot de allerlaatste minuut duren. De strijd tussen de buurdorpen is altijd al beladen, maar zo veel druk als nu stond er nooit eerder op. Voor Haarsteeg kan verlies een terugkeer naar de vierde klasse betekenen. Vlijmens verlies is voor die club ook al desastreus.

Haarsteeg

Een mokerslag voor Haarsteeg, dat in de strijd tegen degradatie een draai om de oren kreeg in Vught. RKDVC had zich veilig willen spelen in de derby tegen Vlijmense Boys, maar de ploegen kwamen een 1-1 overeen. Beide iets, maar niet genoeg. 

Nieuwkuijk

Wat Nieuwkuijk presteert is ongelooflijk. De ploeg weet zich al verzekerd van nacompetitie voor promotie. Door de winst op VCB staat het ensemble van trainer Patrick Berkelmans gedeeld op plaats drie. 

FC Drunen

FC Drunen bleef tegen LSV toch weer met lege handen. Daarmee eindigt de ploeg als laatste en dat zit trainer Ali Albayrak niet lekker. Hij is daarom in de regio op zoek naar talenten, die graag in een eerste elftal willen voetballen en FC Drunen naar een hoger niveau willen tillen. FC Drunen speelt zondag de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Essche Boys.

Uitslagen en programma

Uitslagen zondagvoetbal 12 mei - 3e klasse C: Zwaluw-Haarsteeg 5-0, RKDVC-Vlijmense Boys 1-1, Nieuwkuijk-VCB 4-1. 4e klasse D: 7/5 Nevelo-HHC'09 3-3. 12/5 SC Elshout-Viola 1-1, GSBW-HHC'09 3-2. 5e klasse C: LSV-FC Drunen 3-2. Programma zondag 19 mei - 3e klasse C: Nieuwkuijk-Taxandria, TGG-RKDVC, Haarsteeg-Vlijmense Boys. 4e klasse D: HHC'09-SC Elshout. 5e klasse C: FC Drunen-Essche Boys
 

Meer berichten