Roparunteam 4Them staat op 8 juni voor de 8ste keer aan de start van de Roparun; het langste estafette hardloopevenement ter wereld.
Roparunteam 4Them staat op 8 juni voor de 8ste keer aan de start van de Roparun; het langste estafette hardloopevenement ter wereld. (Foto: )

Roparunteam 4Them roept Heusdenaren op in beweging te komen

  Sport

Het Heusdens Roparunteam 4Them staat op zaterdag 8 juni reeds voor de 8ste keer aan de start van het langste estafette hardloopevenement ter wereld: De Roparun. Samen met nog 323 andere Roparunteams uit Nederland, Frankrijk, België en Duitsland gaan zij deze zware tocht in teamverband aan.

HEUSDEN - De run zelf is niet het belangrijkste onderdeel van de Roparunners. "Geld inzamelen voor kankerpatiënten en hun naasten is een zwaarwegende reden voor veel Roparunners om mee te doen", verteld Giovanni Rijken, voorzitter en één van de lopers van Roparunteam 4Them.

"Op het moment dat je diagnose kanker krijgt te horen, stort de wereld in elkaar. Je komt in een periode van verdriet, onzekerheid en pijn, zowel de kankerpatiënt als de directe omgeving raakt uit balans. Stichting Roparun zorgt voor deze medemens door hen te ondersteunen op diverse wijze. Wij geven hen een steun in de rug", licht Rijken toe.

Sport en beweeg mee

Roparunteam 4Them is heel het jaar in beweging met diverse activiteiten om zoveel mogelijk geld in te zamelen en nu vraagt het team ook uw steun! Roparunteam 4Them heeft in de afgelopen jaren reeds meer dan 112.000 euro ingezameld. Vorig jaar is voor het eerst een ludieke actie opgezet door één van de teamleden. Wegens groots succes kunt u ook dit jaar weer mee doen. Hoe? Sport/beweeg met Roparunteam 4Them mee in de periode van 3 tot en met 10 juni 2019?
Vanaf de week vóór Pinksteren tot en met Tweede Pinksterdag kun jij, terwijl de leden van het team met de Roparun van zaterdag tot en met maandag van Parijs naar Rotterdam lopen, met hen mee bewegen. Met als gezamenlijk doel 'leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Kunnen wij elkaar dat extra steuntje in de rug geven om samen sportief bezig te zijn en tegelijk geld op te halen voor Roparun 2019.

Aanmelden

Wat moet je hier voor doen? Bezoek de website www.4-Them.nl en meld je gewoon aan. Schrijf je in voor het evenement en plaats een sportactiviteit die je gedaan hebt in de periode van 3 tot en met 10 juni 2019 op de Facebook pagina, of stuur deze per mail naar info@4-them.nl. Denk hierbij aan hardlopen, zwemmen, wandelen, skeeleren, paardrijden, roeien, of fietsen. Kies een activiteit en afstand waar jij je prettig bij voelt! Als aandenken ontvang jij een leuke verrassing voor het extra steuntje wat jij Roparunteam 4Them gegeven hebt! Kijk voor meer info op www.roparun.nl.

Meer berichten