Archiefbeeld van Nieuwkuijk, hier in de derby tegen Haarsteeg. De equipe uit ‘Kuijk’ bereikte weer een nieuwe mijlpaal door een periodetitel in de derde klasse te winnen. Foto: Wout Pluijmert
Archiefbeeld van Nieuwkuijk, hier in de derby tegen Haarsteeg. De equipe uit ‘Kuijk’ bereikte weer een nieuwe mijlpaal door een periodetitel in de derde klasse te winnen. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Het sprookje van Nieuwkuijk

  Sport

Zorgen bij de overige Heusdense clubs in de derde klasse C, maar opluchting, ongeloof en feest bij Nieuwkuijk. De ploeg weet zich niet alleen veilig, maar is verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Nieuwkuijk straks tweedeklasser? In voetbal is niets is onmogelijk.

door Wout Pluijmert

NIEUWKUIJK - Wij citeren graag de tekst vanaf de Nieuwkuijk website. Daar klinkt ongeloof, maar ook trots door. 'Een ongelooflijk succes en een sprookje, waarin Nieuwkuijk zich voor het eerst in haar 92-jarig bestaan mag gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. De 1-4 uitslag bij kampioenskandidaat ODC betekent ook dat Nieuwkuijk zich definitief veilig heeft gespeeld voor het ontlopen van de nacompetitie voor klassebehoud in de derde klasse C. Het klinkt allemaal vreemd, promotie en degradatie. Zo dicht zitten de ploegen in deze zeer spannende competitie nu eenmaal bij elkaar. Betekent dit dat Nieuwkuijk op de bekende lauweren kan gaan rusten? Zeker niet omdat de plaats die in de eindstand van de competitie ingenomen wordt, bepalend zal zijn voor de tegenstander in de nacompetitie voor promotie. Nieuwkuijk zal dus in de volgende thuiswedstrijd, zondag tegen VCB, weer volop aan de bak om een resultaat neer te zetten. Theoretisch, maar dan wel heel theoretisch, zit er zelfs nog een kampioenschap in. Na zondag neemt Nieuwkuijk immers de vierde plaats op de ranglijst in met zeven punten achterstand op de koploper. Niets is echter onmogelijk in deze boeiende derde klasse C, waarin ook de strijd om de degradatie en nacompetitieplaatsen nog lang niet beslist is.'

RKDVC

Over spanning gesproken. In Drunen is er na een paar goede resultaten wat druk af. RKDVC staat op 29 punten. Haarsteeg en Vlijmense Boys onder de streep zij aan zij op 25 punten. Zondag om 14.30 uur is het RKDVC tegen Vlijmense Boys. Pas daarna is, met nog twee duels te gaan, veel meer duidelijk.

HHC'09

In de vierde klasse heeft HHC'09 nog steeds uitzicht op winst van de derde periode. Met vijftien punten uit zes duels heeft de ploeg uit Oudheusden een heel mooie serie staan. Concurrent is Den Dungen, dat uit die zes duels de maximale score haalde. HHC'09 speelde gisteren nog tegen Nevelo maar dat duel telt nog voor de tweede periode. Zondag is het GSBW tegen HHC'09.

Haarsteeg

Haarsteeg nam vorige week afscheid van trainer Henry van der Linden. Met het aanstellen van clubicoon Roger Schouwenaar hoopt het bestuur iets in gang te zetten wat het elftal in de derde klasse kan houden. De opening was voor de ervaren Schouwenaar niet heel lastig. Tegen negen TGG'ers moest een 3-1 voorsprong over de streep getrokken worden. TGG geloofde het wel en door twee treffers van Leroy Pennings en een goal van Maikel Kivits werd het 6-1. De ploeg staat één punt onder de streep waar ploegen zich via de nacompetitie in veiligheid moeten brengen. Daar wil Schouwenaar natuurlijk weg. Zondag kan dat al als bij Zwaluw VFC wordt gewonnen. Als ook Nieuwkuijk haar plicht doet tegen VCB, dan kan Haarsteeg twee plaatsen klimmen.

Uitslagen & Programma

Uitslagen zondagvoetbal 5 mei - 3e klasse C: 2/5 Vlijmense Boys-TGG 1-1. 5/5 ODC-Nieuwkuijk 1-4, Vlijmense Boys-FC Engelen 2-1, RKDVC-SVSSS 0-0, Haarsteeg-TGG 6-1. 4e klasse D: 2/5 CHC-HHC'09 5-3. 5/5 CHC-SC Elshout 2-0. 5e klasse C: Gloria UC-FC Drunen 4-1. Programma zondagvoetbal 12 mei - 3e klasse C: Zwaluw VFC-Haarsteeg, RKDVC-Vlijmense Boys, Nieuwkuijk-VCB. 4e klasse D: 7/5 Nevelo-HHC'09. 12/5 SC Elshout-Viola, GSBW-HHC'09. 5e klasse C: LSV-FC Drunen.
 

Meer berichten