RKC verloor op 2e Paadag in Nijmegen met 2-1 van NEC. De Geelblauwen  gingen nog wel met een voorsprong de rust in. Stijn Spierings nam de Waalwijkse treffer voor zijn rekening.
RKC verloor op 2e Paadag in Nijmegen met 2-1 van NEC. De Geelblauwen gingen nog wel met een voorsprong de rust in. Stijn Spierings nam de Waalwijkse treffer voor zijn rekening. (Foto: )

RKC moet nog vol aan de bak

  Sport

Voor RKC was het een zuur Paasweekend. Allereerst werd en vrijdag op het nippertje met 4-4 gelijkgespeeld tegen laagvlieger FC Dordrecht. Dat in de wetenschap dat het maandag de lastige uitwedstrijd met NEC op de rol had staan. Ondanks een voorsprong bij rust werd er verloren van de Nijmegenaren. Hierdoor bezit RKC met nog twee speelronden te gaan de tiende plek en moet het de punten in de laatste twee wedstrijden gaan pakken om zich te kwalificeren voor de play-offs.

WAALWIJK - Door het verlies van Jong Ajax op bezoek bij MVV (1-0) bezit RKC momenteel de laatste plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. Daar komt bij dat het de Maastrichtenaren enkel op doelsaldo achter zich weten te houden: +7 tegenover -1. Toch geldt er voor de Waalwijkers de komende wedstrijden niets anders dan het volle pond. Het dertiende geklasseerde Roda JC kent slechts een achterstand van één punt. Daartegenover staan de Waalwijkers op slechts één punt achterstand van de nummer acht SC Cambuur. De aankomende twee wedstrijden gaat er beslist worden hoe deze ongekend spannende competitie zal eindigen. Dat het niet eenvoudig wordt voor de ploeg van Fred Grim, is op voorhand duidelijk. Vrijdag staat immers het lastige uitduel met Go Ahead Eagles op het programma. Tot slot volgt de Brabantse derby thuis tegen FC Eindhoven. De huidige nummer drie van de ranglijst lijkt echter als derde te gaan eindigen. Go Ahead heeft vijf punten achterstand op nummer twee Sparta en drie punten voorsprong op Jong PSV. Laatstgenoemde mag echter niet deelnemen aan de play-offs, waardoor The Eagles verder naar onderen mogen kijken. Dan wordt het vizier overgeschakeld naar Almere City, dat volgt op vier punten.

De ploeg uit Deventer maakt momenteel een wisselvallige fase door. Winst- en verliespartijen wisselden elkaar af. Negenmaal eerder werkten de Waalwijkers een wedstrijd af in De Adelaarshorst. Viermaal ging de overwinning naar The Eagles. Driemaal vond er een puntendeling plaats en twee keer wist RKC de drie punten mee te nemen. Ook het doelsaldo is in het nadeel van de Geelblauwen. Dertien tegen om tien voor. De laatste uitoverwinning op Go Ahead Eagles dateert van 24 september 2010. Destijds werd het 1-3 door doelpunten van Derk Boerrigter, Fred Benson en Donny de Groot. RKC zal alles op alles moeten zetten om kwalificatie te gaan bewerkstelligen. De Waalwijkers stuntten dit seizoen veelvuldig tegen topploegen, maar ze leden ook vaak zuur puntverlies tegen de mindere goden. Het is aan de mannen van Fred Grim om in de komende weken aan te tonen dat de knappe prestaties van het afgelopen seizoen de waarde krijgen die het verdient.

Meer berichten