Zondag staan Nieuwkuijk en Haarsteeg tegenover elkaar. Hier op archief in de aanloop naar één van de vorige edities. De belangen zijn op verschillende fronten groot. Foto: Wout Pluijmert
Zondag staan Nieuwkuijk en Haarsteeg tegenover elkaar. Hier op archief in de aanloop naar één van de vorige edities. De belangen zijn op verschillende fronten groot. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Cadeautjes worden niet gegeven

  Sport

Na het Paasweekeinde is er in de razend spannende Derde klasse C wat meer tekening gekomen. Vlijmense Boys pakte slechts een puntje en is nu alleen hekkensluiter. Haarsteeg ging hard met 0-4 onderuit tegen koploper SVSSS en staat nu ook op een P/D-plaats.

door Wout Pluijmert

VLIJMEN - Voor veel teams zijn nog vijf duels te gaan. Nieuwkuijk, dat zich door de knappe 2-5 overwinning bij SCG'18 naar plaats acht omhoog werkte, heeft een duel extra te goed en haalt deze week op donderdag op eigen veld in tegen Zwaluw VFC. Voor Nieuwkuijk van drie dubbel belang want dat duel geldt nog voor de tweede periode en bij winst neemt het ensemble van trainer Patrick Berkelmans de leiding in die periode. Het zou toch wat zijn als Nieuwkuijk die titel pakt en mag gaan strijden voor promotie naar de tweede klasse. Uniek in de clubgeschiedenis van Nieuwkuijk. Om het wat overzichtelijker te maken volgt hier de situatie rond ploegen die zich zorgen moeten maken. Op plaats 9 staat VCB met 20-25 op plaats 10 staat Zwaluw VFC met 21-25, op plaats 11 RKDVC met 21-25 gevolgd op plaats 12 door Taxandria met 22-23. Daarna op plaats 13 Haarsteeg met 21-22 en als laatste op plaats 14 Vlijmense Boys met 21-21. En wordt het interessant want zondag is het Nieuwkuijk tegen Haarsteeg en in Biezemortel speelt het van de onderste plaats weggesprinte VCB tegen RKDVC dat zondag zo verraste in Boxtel door met 0-1 van koploper ODC te winnen. Rick van Woerkom werd met zijn vroege treffer in het eerste kwartier de vierde man bij de Drunenaren zie zich naar de knappe overwinning knokte. Vlijmense Boys heeft op 28 april vrijaf en hoopt op punten verlies van de concurrenten.

HHC'09

In de vierde klasse kan HHC'09 voor een grote verrassing zorgen. De ploeg liet rond Pasen al zien in topvorm te zijn. Eerst werd met 2-4 bij Viola gewonnen en op Paasmaandag moest ook Audacia er met 3-2 aan geloven. Door de goede resultaten heeft HHC'09 nog steeds een oogje op de derde periodetitel. Daarin verloor de ploeg van Senad Hadzic nog geen punt maar moet het nog wel vijf duels afwerken. Daarbij zit ondermeer de superderby tegen SC Elshout dat het weekeind met winst en verlies afsloot. Eerst 1-3 verlies tegen GSWB gevolgd door 3-6 winst bij het wel heel matige Oisterwijk.

Uitslagen

Uitslagen zondagvoetbal 20-22 april - 3e klasse C: 20/4 Vlijmense Boys-VCB 1-2. 22/4 Vlijmense Boys-BVV 2-2, ODC-RKDVC 0-1, Haarsteeg-SVSSS 0-4, SCG'18-Nieuwkuijk 2-5. 4e klasse D: 20/4 SC Elshout-GSBW 1-3, Viola-HHC'09 2-4. 22/4 Oisterwijk-SC Elshout 3-6, HHC'09-Audacia 3-2. 5e klasse C: 20/4 EDN'56-FC Drunen 4-0. 22/4 FC Drunen-SVSOS 2-4.

Programma

FC Drunen wil dit seizoen nog wel een goed resultaat neerzetten. Trainer Ali Albayrak zal niet blij zijn met de uitkomst van de dubbel het afgelopen weekeinde. Mogelijk kan thuis tegen Tuldania wat worden rechtgezet. De gasten uit Esbeek staan op plek drie en zijn zeker van de nacompetitie. Mogelijk kan FC Drunen van een wat gemakzuchtig Tuldania profiteren. SC Elshout kan aan het doelsaldo werken, want WSJ komt op bezoek. Die ploeg incasseerde al 126 tegendoelpunten. Elshout heeft met Thom van Delft een erkend schutter in hun midden. Als hij gas geeft, kan het interessant worden.
Programma zondagvoetbal 28 april - 3e klasse C: 25/4 Nieuwkuijk-Zwaluw VFC. 28/4 Nieuwkuijk-Haarsteeg, VCB-RKDVC. 4e klasse D: SC Elshout-WSJ, HHC'09-Oisterwijk. 5e klasse C: FC Drunen-Tuldania.
 

Meer berichten