Nieuwkuijk kon een voorsprong tegen BMC niet vasthouden. Het werd uiteindelijk 1-1. De ploeg had een driepunter heel goed kunnen gebruiken. Nu moet men nog aan de bak. Foto: Wout Pluijmert
Nieuwkuijk kon een voorsprong tegen BMC niet vasthouden. Het werd uiteindelijk 1-1. De ploeg had een driepunter heel goed kunnen gebruiken. Nu moet men nog aan de bak. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Wie houdt het hoofd het langst koel?

  Sport

Voor een aantal voetbalclubs blijft Pasen niet beperkt tot eieren zoeken. Vlijmense Boys, SC Elshout en FC Drunen kunnen binnen 48 uur twee keer aan de bak. Ook voor de overige regioclubs kan Pasen een doorslaggevende factor worden.

door Wout Pluijmert

DRUNEN - De strijd onder in de derde klasse C is mega spannend. De nummer laatst in deze afdeling is na 26 mei vierdeklasser. De nummers twaalf en dertien gaan in de tombola van de nacompetitie. Voor die drie posities komen nog zeven clubs in aanmerking, waaronder onze vier gemeentelijke verenigingen Vlijmense Boys, RKDVC, Haarsteeg en Nieuwkuijk. Door het verschil in gespeelde wedstrijden is de situatie nu nog onoverzichtelijk. Dat is na tweede Paasdag anders. Vlijmense Boys speelt op zaterdagavond tegen hekkensluiter VCB. De tegenstander uit Biezenmortel is niet te onderschatten, want door een serie overwinningen is de ploeg, onder aanvoering van voormalig Achilles Veen-spits Teun Verlouw, helemaal terug in de race. En alsof de spanning op zaterdag nog niet genoeg is kunnen de Vlijmenaren maandag nog eens aan de bak, dan komt titelkandidaat BVV op bezoek. Ga er maar aanstaan. Er wordt veel van het inlevingsvermogen van de scheidende trainer Hans Richters verwacht. RKDVC staat er qua verliespunten het slechtst van allemaal voor. De club heeft getracht met een trainerswissel het bekende schokeffect teweeg te brengen, maar dat valt niet mee. De situatie is bepaald niet verbeterd. RKDVC speelde overigens zondag uitstekend tegen BVV en kwam op 1-1 uit. Maar de realiteit is keihard, want maandag gaat de ploeg van interim-trainer Edwin van Wijk op bezoek bij koploper ODC. Daarna zijn er nog drie duels te gaan voor DVC. Haarsteeg bevindt zich in dezelfde situatie als DVC en krijgt maandag bezoek van SVSSS. Voor Nieuwkuijk is de situatie bizar. De ploeg is lang niet veilig maar maakt volop kans op de tweede periodetitel.

In de vierde klasse D, waar HHC'09 en SC Elshout in uitkomen, is de situatie heel wat overzichtelijker. De genoemde clubs hoeven zich wat betreft de onderste plaatsen geen enkele zorg te maken. HHC'09 heeft nog veel duels in de derde periode tegoed en is daarin zelfs nog ongeslagen. Wie weet wat de boys van trainer Senad Hadzic er nog uit kunnen persen.

Haarsteeg leek bij FC Engelen een punt te stelen, maar het kwam er net niet van. Door het 2-1 verlies weer geen punten. Wel een mogelijk kostbaar punt voor Vlijmense Boys bij Zwaluw VFC. Daar kon men bij terugkomst in Vlijmen wel mee leven. RKDVC speelde gelijk bij koploper BVV, hoewel de Drunenaren misschien wel recht hadden op meer.
Als SC Elshout het op de heupen krijgt, dan is het meteen goed raak. Tegen WSJ had het zelfs de dubbele cijfers kunnen bereiken, maar bij 8-0 bleef de teller steken.
FC Drunen liep tegen Irene tegen een stevige 4-0 nederlaag aan. Dat vraagt om eerherstel.

Uitslagen

Uitslagen zondagvoetbal 14 april - 3e klasse C: FC Engelen-Haarsteeg 2-1, Nieuwkijk-BMC 1-1, Zwaluw VFC-Vlijmense Boys 3-3, BVV-RKDVC 1-1. 4e klasse D: WSJ-SC Elshout 0-7, Jong Brabant-HHC'09 1-2. 5e klasse C: Irene-FC Drunen 4-0.

Programma

Programma zondagvoetbal 20-22 april - 3e klasse C: 20/4 Vlijmense Boys-VCB. 22/4 Vlijmense Boys-BVV, ODC-RKDVC, Haarsteeg-SVSSS, SCG'18-Nieuwkuijk. 4e klasse D: 20/4 SC Elshout-GSBW, Viola-HHC'09. 22/4 Oisterwijk-SC Elshout, HHC'09-Audacia. 5e klasse C: 20/4 EDN'56-FC Drunen. 22/4 FC Drunen-SVSOS.
 

Meer berichten