RKC Waalwijk heeft vrijdagavond met 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij Roda JC in Kerkrade. Hierdoor staan de Geelblauwen op dit moment op de achtste plek op de ranglijst. Foto: Thomas Palmen Photography
RKC Waalwijk heeft vrijdagavond met 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij Roda JC in Kerkrade. Hierdoor staan de Geelblauwen op dit moment op de achtste plek op de ranglijst. Foto: Thomas Palmen Photography (Foto: )

RKC wil zich handhaven in de subtop

  Sport

Het is met het oog op de play-offs dit jaar ongekend spannend in de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil tussen de nummer zeven en dertien van de ranglijst bedraagt slechts drie punten, waarbij virtueel tot en met plek elf recht geeft op deelname aan de play-offs. RKC heeft na het gelijke spel met een achtste plek een prima uitgangspositie om zich hiervoor te kwalificeren. Al weten de Geelblauwen dat met deze stand elk slippertje uiteindelijk fataal kan zijn. Tegen Jong AZ telt er daarom niets anders dan de winst!

WAALWIJK - Op het eerste gezicht moet de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie een gemakkelijke prooi zijn voor de Waalwijkers. De ploeg van Martin Haar weet enkel nog Helmond Sport en Jong FC Utrecht onder zich te houden. Desalniettemin zijn de Alkmaarders bezig aan een prima reeks. Van de afgelopen negen gespeelde duels werden er slechts drie verloren. Vier keer moest Jong AZ de punten delen en twee keer werd er zelfs gewonnen. Met als uitblinker de 4-0 overwinning tegen NEC van begin vorige week. Overigens waren de verliespartijen altijd minimale nederlagen: 1-0. Hierdoor verloren de Alkmaarderscs sinds 8 februari van dit jaar nog geen enkel duel met meer dan één doelpunt verschil.

Scherpschutters

Jong AZ is één van de minst scorende ploegen van de Keuken Kampioen Divisie. Enkel Helmond Sport scoorde nog minder, waar de leeftijdsgenoten van FC Utrecht net zo vaak het net troffen. De scherpschutters van de Alkmaarders zijn dit seizoen Tijjani Reijnders en Jelle Duin. Middenvelder Reijnders kwam dit seizoen zes doelpunten en is daarmee clubtopscorer. Duin wist als aanvaller tot dusver driemaal het doel te vinden.

Head to head

Begin vorig seizoen maakte Jong AZ haar intreden op het één na hoogste niveau van het Nederlandse betaalde voetbal. Hierdoor is de wedstrijd van vrijdagavond pas drie keer eerder in de voetbalhistorie afgewerkt. De resultaten konden overigens niet eerlijker verdeeld zijn. Beide ploegen wisten ieder eenmaal te winnen en het overige onderlinge duel werd gelijkgespeeld. Ook wisten allebei de teams in totaal vier keer tegen elkaar te scoren. Het enige eerdere onderlinge duel dat op het AFAS Trainingscomplex in Alkmaar werd afgewerkt, eindigde in een nipte 2-1 overwinning voor de Kaaskoppen.

Steun RKC

Wil jij de Geelblauwen vrijdagavond steunen in de jacht op een plek in de felbegeerde play-offs? Kijk voor kaartverkoop en aanvullende informatie over de uitwedstrijd tegen Jong AZ in Alkmaar op de website van RKC Waalwijk: www.rkcwaalwijk.nl.

Meer berichten