Een RKDVC-speler zet hier vol druk op zijn tegenstander uit Vught. De tomeloze werklust van de Drunenaren werd in de slotfase beloond met de winnende treffer. Foto: Wout Pluijmert
Een RKDVC-speler zet hier vol druk op zijn tegenstander uit Vught. De tomeloze werklust van de Drunenaren werd in de slotfase beloond met de winnende treffer. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Wie kan het beste met de spanning omgaan?

  Sport

De ontlading was groot bij RKDVC. Met nog slechts vijf minuten op de klok was daar dan toch de winnende treffer van Rick van Woerkum tegen Zwaluw VFC. Eindelijk een vijfde driepunter voor de ploeg van interim-trainer Edwin van Wijk.

door Wout Pluijmert

DRUNEN - Het wordt een bloedstollende finale in de derde klasse C. De kampioen moet worden gevonden in het rijtje BVV, ODC en SVSSS. Degradatie of nacompetitie voor klassebehoud dreigt voor de drie regioclubs, Vlijmense Boys, Haarsteeg en Nieuwkuijk. En er komt nog een kwartet heel mooie derby's aan. Het is nog Nieuwkuijk tegen Haarsteeg, RKDVC tegen Vlijmense Boys, Haarsteeg tegen Vlijmense Boys en op de laatste speeldag RKDVC tegen Haarsteeg. Allemaal wedstrijden die ook meetellen voor het Willy Naessens-klassement. Onderaan staat VCB met 17-16, Vlijmense Boys is voorlaatste met 18-19. Daar net boven, ook nog in de bedreigde sector, RKDVC 19-21, Haarsteeg 19-22 en Taxandria en Nieuwkuijk met 23 punten. Nieuwkuijk, de club van de vertrekkende trainer Patrick Berkelmans, heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Bij RKDVC lijkt de druk het grootst. Daar ging het hoofd van de ervaren trainer John Meijs twee weken geleden al op het hakblok. Zijn beoogd opvolger Edwin van Wijk staat sinds die tijd voor de groep. Hij is natuurlijk opgelucht na zijn eerste zege met deze groep. Tegen Zwaluw, waar een week eerder nog van was verloren, werkte het team zich drie slagen in de rondte met het late doelpunt als verdiende beloning. Daardoor bleven de Drunenaren het met 3-1 van SVSSS winnende Vlijmense Boys net voor. In Vlijmen eiste de net zestien jaar geworden Bjorn van Bijnen alle aandacht weer voor zich op. Onlangs kopte hij zijn ploeg vallend naar de winst bij koploper FC Engelen. Nu was hij tweemaal trefzeker tegen SVSSS, dat bij winst koploper had kunnen worden. Feest in Vlijmen waar trainer Hans Richters zijn verjaardag vierde.

Geslaagde 1 april grap

Het artikel over het verplichten van vrijwilligerswerk bij Haarsteeg en een eventuele contributieverhoging van twintig procent was een 1 april grap. Haarsteeg gaat niets verplichten maar is altijd op zoek naar mensen die hun steentje bij willen dragen om de club draaiende te houden. Vrijwilligerswerk bij Haarsteeg kan van alles zijn. Informeer bij de club naar de mogelijkheden.

Nieuwkuijk

Als de spelers van Nieuwkuijk niet bereid zijn om alles, maar dan ook alles te geven, pakt 'Kuijk' in deze derde klasse geen punten. TGG was de betere ploeg en won verdiend met 2-0. Zondag speelt Nieuwkuijk thuis tegen BMC. Bij winst stijgt de ploeg een paar plaatsen. RKDVC heeft mogelijk de smaak te pakken en wil het zondag in Den Bosch ook koploper BVV heel lastig maken. 

SC Elshout

HHC'09 en SC Elshout ontlopen elkaar op de ranglijst nauwelijks. De ploeg uit Oudheusden won knap met 2-0 van Nevelo, dat volgend seizoen opgaat in de fusie met Taxandria en Oisterwijk. Deze Oisterwijkse clubs gaan naar zij hopen in de derde klasse door onder de naam Trinitas. Daar wordt de bij SSC'55 ontslagen Pierre van Berkel (ex-FC Drunen) de eerste trainer.

Uitslagen

Uitslagen zondagvoetbal 7 april - 3e klasse C: RKDVC-Zwaluw VFC 1-0, TGG-Nieuwkuijk 2-0, Vlijmense Boys-SVSSS 3-1, Haarsteeg-BVV 1-3. 4e klasse D: SC Elshout-Audacia 2-2, HHC'09-Nevelo 2-0. 5e klasse C: FC Drunen-EDN'56 5-3.

Programma

Programma zondagvoetbal 14 april - 3e klasse C: FC Engelen-Haarsteeg, Nieuwkuijk-BMC, Zwaluw VFC-Vlijmense Boys, BVV-RKDVC. 4e klasse D: WSJ-SC Elshout, Jong Brabant-HHC'09. 5e klasse C: Irene-FC Drunen.
 

Meer berichten