Deniz Alkan zoekt met de bal aan zijn voet de tegenstander op. De vleugelaanvaller van HHC'09 was zijn tegenstander vaak de baas. HHC'09 liep in de slotfase nog  tegen nederlaag op. Foto: Wout Pluijmert
Deniz Alkan zoekt met de bal aan zijn voet de tegenstander op. De vleugelaanvaller van HHC'09 was zijn tegenstander vaak de baas. HHC'09 liep in de slotfase nog tegen nederlaag op. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Grote zorgen bij regionale derdeklassers

  Sport

CHC is de gedoodverfde kampioen in de vierde klasse D. Toch ging HHC'09 tegen de Bosschenaren lang gelijk op. Pas in de laatste minuut moest de hardwerkende ploeg uit Oudheusden zwichten voor het fenomeen Younes Hadouir, die alsnog scoorde waardoor CHC in blessuretijd met 1-2 won.

door Wout Pluijmert

OUDHEUSDEN - Trainer Senad Hadzic had zijn back opgeofferd om Hadouir uit de wedstrijd te houden. "Dat heeft mijn speler heel lang uitstekend gedaan, maar Hadouir vond in de laatste seconde toch weer zijn moment. Dat is wel een kwaliteit hoor en dat maakt CHC straks de kampioen."

Vorige week stonden beide ploegen in Den Bosch tegenover elkaar. Het duel werd toen na een conflict tussen een speler van CHC en scheidsrechter Cornelis Onink gestaakt bij een 4-1 stand voor CHC. Beide partijen deden politieaangifte. "Nu kon mijn ploeg heel lang mee met CHC. Door een benutte strafschop van Sinan Alkan kwamen wij op 1-1 en leken wij een punt uit het duel te slepen." Hadzic is enthousiast over zijn team. "Vorig seizoen is deze ploeg bijna gedegradeerd. Dat is nu niet aan de orde. Als wij een speler hadden die gemakkelijk een doelpunt kon maken, stonden wij nu heel wat hoger op de ranglijst." Hadzic heeft zijn vizier al op het volgend seizoen gericht. "Ik laat al een speler van het tweede meedraaien. Jeffrey Smits is een jongen die gemakkelijk scoort. Hij gaat straks voor ons de zo belangrijke doelpunten maken. Ik ben op zoek naar stabiliteit in het team. Ik zie mogelijkheden bij ons tweede elftal. Daarvan gaan er volgend seizoen zeker vier de overstap naar het eerste maken. Dat is ook nodig, want er gaan zeker vier spelers stoppen. Wij gaan hard aan een deels nieuw team werken. Dat zal tijd nodig hebben, maar voor HHC is het een goede zaak." HHC'09 krijgt de komende weken met tegenstanders van gelijk niveau te maken. "Wij gaan de nodige punten halen. HHC komt echt niet in de problemen."

Derde klasse C

Het gaat niet goed met de regionale voetbalclubs in de derde klasse C. Verlies voor Vlijmense Boys, RKDVC en Haarsteeg. Nieuwkuijk kwam niet in actie en heeft nog wat lucht. Komend weekeinde is er weer een loodzwaar programma. Nu hekkensluiter VCB maar blijft winnen, zijn de Vlijmenaren de rode lantaarndrager. Maar ook het van Zwaluw verliezende RKDVC zit in problemen.

Vlijmense Boys wist dat het in Udenhout bij SVSSS heel lastig zou worden. "De driepunter van vorige week bij Engelen vond ik al een bonus", liet trainer Hans Richters weten. Tot 3-2 voor SSS was het duel in balans, daarna stortten de Vlijmenaren ineen. Bij RKDVC heeft het vertrek van trainer John Meijs nog geen effect. Ook de tweede wedstrijd met interim-trainer Edwin van Wijk ging verloren. Nu was Zwaluw VFC met 1-0 net te sterk. Zondag volgt voor de Drunenaren tegen de ploeg uit Vught al kans op revanche. Datzelfde geldt ook voor Vlijmense Boys en Haarsteeg, die ook met dezelfde opponent te maken krijgen. SC Elshout was met een 3-0 winstpartij, een van de treffers kwam weer van Thom van Delft, tegen Audacia de enige positieve uitzondering in dit deel van De Langstraat.

Uitslagen & programma

Uitslagen zondagvoetbal 31 maart - 3e klasse C: SVSSS-Vlijmense Boys 7-3, Zwaluw VFC-RKDVC 1-0, BVV-Haarsteeg 3-0. 4e klasse D: Audacia-SC Elshout 0-3, HHC'09-CHC 1-2. 5e klasse C: SVSOS-FC Drunen 1-0. Programma zondagvoetbal 7 april - 3e klasse C: RKDVC-Zwaluw VFC, TGG-Nieuwkuijk, Vlijmense Boys-SVSSS, Haarsteeg-BVV. 4e klasse D: SC Elshout-Audacia, HHC'09-Nevelo. 5e klasse C: FC Drunen-EDN'56.
 

Meer berichten