RKC Waalwijk heeft maandagavond voor een stunt gezorgd door thuis met maar liefst 4-1 te winnen van koploper FC Twente. De vreugde was dan ook groot. Foto: Thomas Palem Photography
RKC Waalwijk heeft maandagavond voor een stunt gezorgd door thuis met maar liefst 4-1 te winnen van koploper FC Twente. De vreugde was dan ook groot. Foto: Thomas Palem Photography (Foto: Thomas Palmen Photography)

RKC wint van koploper

  Sport

RKC Waalwijk heeft in de doordeweekse speelronde uitgehaald naar de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Waalwijkers versloegen FC Twente met een klinkende 4-1 zege.

WAALWIJK - Mario Bilate opende de score met een assist van Dylan Seys. Laatstgenoemde zou zijn oud-werkgever nog meer pijn doen door de 2-0 tegen de touwen de schieten. In de slotfase maakte Ricardinho uit een voorzet van Maatsen nog een eigen doelpunt namens de Tukkers. Maatsen zou ook nog zelf op het scorebord verschijnen door de 4-1 binnen te schieten. Cantalapiedra maakte halverwege nog de aansluitingstreffer, wat uiteindelijk niet meer dan een eretreffer zou blijken te zijn. Na deze klinkende overwinning wacht aanstaande vrijdag alweer het treffen met Roda JC in Kerkrade.

De Koempels

Roda JC staat momenteel tiende op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Door de aanwezigheid van Jong PSV in de top-9 is dit virtueel de laatste plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs. De nummer 7 en nummer 13 van de ranglijst staan slechts drie punten van elkaar verwijderd, dus de Limburgers hebben nog genoeg om voor te spelen. Echter zal de huidige vorm van de Koempels geen geruststellend gevoel geven. Vanaf februari werkte de ploeg van Eric van der Luer exact tien wedstrijden af. Hierin werd slechts twee keer gewonnen, werd driemaal gelijkgespeeld en vijf keer verloren. Wel speelde het thuis knap gelijk tegen FC Twente en op bezoek bij Jong PSV, maar met name werden er pijnlijke nederlagen geleden tegen Helmond Sport (3-0) en FC Dordrecht (3-2). Ook de winstpartijen hielden niet over. Met minimale thuisoverwinningen tegen SC Cambuur (2-1) en Jong FC Utrecht (1-0) zijn de Limburgers duidelijk op zoek naar een stabiele vorm.

Mario Engels

Een blik op de topscorersranglijst verraadt de absolute sterkhouder van Roda JC. Als topscorer van de Keuken Kampioen Divisie is Mario Engels de absolute man om in de gaten te houden. Hij wist tot dusver 24 doelpunten te maken. Met zijn 11 assists erbij gerekend is de spits direct betrokken bij 35 doelpunten in 32 speelronden.

Head to head

RKC heeft het historisch gezien lastig in Kerkrade. Tot dusver werd het treffen in het Parkstad Limburg Stadion 19 maal afgewerkt. Meer dan de helft van deze wedstrijden werd gewonnen door de Limburgers. Vier keer werden de punten gedeeld, waar De Geelblauwen vijfmaal wonnen. De thuisploeg wist 30 keer te scoren in deze duels en RKC kwam in totaal tot 17 doelpunten. Er wordt dus zelden gelijkgespeeld. De laatste keer was op 11 november 2006. Toen eindige het duel in een 1-1 gelijkspel. Adil Ramzi zette de Limburgers destijds op voorsprong, maar Ricky van den Bergh maakte namens RKC de gelijkmaker.

Meer berichten