Beeld uit de wedstrijd FC Drunen tegen Riel in de beginfase, waarin de thuisclub (rood tenue) door het windvoordeel de baas was. Uiteindelijk werd het 0-3 voor de gasten. Foto: Wout Pluijmert
Beeld uit de wedstrijd FC Drunen tegen Riel in de beginfase, waarin de thuisclub (rood tenue) door het windvoordeel de baas was. Uiteindelijk werd het 0-3 voor de gasten. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Zonnige toekomst FC Drunen

  Sport

Een westerstorm teisterde zondag de sportcomplexen. Reclame-uitingen rond de velden bogen gewillig mee. Voor voetballers was het bijna niet te doen. Bij FC Drunen tegen Riel blies windkracht negen met uithalen tot stoten van over de honderd kilometer van doel naar doel.

door Wout Pluijmert

DRUNEN - Moet er dan eigenlijk wel gevoetbald worden, want het is al lastig genoeg om over de openbare weg van huis naar het sportveld te komen. Rond de Drunense Duinen vlogen vuistdikke takken door de lucht. Tegenover het RKC-stadion vouwde een boom van anderhalve meter dikte zich net voor half drie om een hoekwoning. Een stukje verderop gingen FC Drunen, hekkensluiter in de vijfde klasse C en Riel, geldend als de best voetballende ploeg in deze klasse, toch aan het duel beginnen. FC Drunen-trainer Ali Albayrak zag reeds tijdens de warming-up dat het een lastige klus zou worden. "Het was al een probleem om de bal over de grond naar elkaar te spelen. Ik kon mij niet voorstellen dat er door de lucht gevoetbald zou kunnen worden." FC Drunen verloor de toss en speelde voor rust met de storm in de rug. Riel kon voetballend niet van de eigen helft afkomen. Dat lukte dertig seconden voor de pauze wel een keer en het was meteen raak, 0-1. "Tijdens de rust heb ik mijn spelers erop gewezen dat zij elkaar vanaf nu zeker niet in de steek konden laten. De mouwen moesten omhoog om niet tegen een grote nederlaag aan te lopen. Het is dan ook meegevallen met het 0-3 verlies." FC Drunen is op de helft van het seizoen. Albayrak: "Wij staan nu nog onderin, maar dat gaat zeker niet zo blijven. Mijn jongens kunnen heel behoorlijk voetballen. Dat bewezen zij al tegen koploper Ollandia en ook vandaag ben ik weer heel tevreden. Wij hebben elkaar regelmatig tekortgedaan en daar hebben wij over gesproken. Vanaf nu is voor ons elke wedstrijd in het resterende programma een finale."

FC Drunen kijkt al naar het volgend seizoen. "Ik heb nu de beschikking over achttien spelers. Wij hebben wel te kampen met wat blessures, maar ik klaag niet, want iedereen doet het uitstekend. Mogelijk halen wij voor volgend seizoen wat nieuwe gezichten binnen. Daarvoor komen gesprekken op gang met potentiële spelers. Dat kan ons wellicht in de breedte versterken."

Vlijmense Boys

Vlijmense Boys kwam in de derde klasse C als enige streekclub in actie en verloor in St. Michielsgestel met 2-1 van de fusieclub SCG'18. Het wil maar niet gaan lopen bij de Vlijmenaren, die nog elf wedstrijden te gaan hebben en vijf punten achter staan op RKDVC. Die elfde positie is de veilige plaats aan het einde van het seizoen. Het is onwerkelijk dat Vlijmense Boys, en zeker RKDVC, in de gevarenzone verkeren. De Vlijmenaren ontvangen zondag TGG, dat voor de titel gaat. RKDVC ontvangt het ook al kwakkelende Taxandria, dat volgend seizoen opgaat in de nieuwe grote Oisterwijkse fusieclub Trinitas. Het hangt van het op de twaalfde plaats staande Taxandria af of deze club straks in de derde of de vierde klasse begint. Haarsteeg kan weer aansluiting bovenin vinden als het van BMC wint.

Uitslagen & Programma

Uitslagen zondagvoetbal 10 maart - 3e klasse C: VCB-RKDVC afg., SCG'18-Vlijmense Boys 2-1, Nieuwkuijk-Haarsteeg afg. 4e klasse D: HHC'09-Oisterwijk afg., CHC-SC Elshout afg. 5e klasse C: FC Drunen-Riel 0-3.

Programma zondagvoetbal 17 maart - 3e klasse C: RKDVC-Taxandria, SVSSS-Nieuwkuijk, Haarsteeg-BMC, Vlijmense Boys-TGG. 4e klasse D: GSBW-SC Elshout, Viola-HHC'09. 5e klasse C: FC Drunen is vrij.
 

Meer berichten