Evenals twee jaar geleden op deze foto, arriveert ook aanstaande zondag de bus met de meest trouwe Belgische hardlopers van Jogging & Marathon Team Mol.
Evenals twee jaar geleden op deze foto, arriveert ook aanstaande zondag de bus met de meest trouwe Belgische hardlopers van Jogging & Marathon Team Mol. (Foto: )

Drunense Duinenloop krijgt bezoek van bus vol trouwe Belgische deelnemers

  Sport

Een bus vol Belgen op de parking van de Voorste Venne is een opvallende verschijning. De Belgische deelnemers, allen lid van Jogging & Marathon Team Mol, zijn één van de meest trouwe deelnemers van de Drunense Duinenloop.

DRUNEN - De eerste deelname, met 4 personen, dateert al van 1995, toen het evenement nog plaatsvond in de Sportlaan. Een jaar later strijkt er een team van 12 Belgen neer in Drunen. "In het jaar 2000 arriveerden we met een dubbeldekker propvol 75 hardlopers", herinnert Richard Peeters (64), marathonloper en recreatiesport coördinator van JMT Mol zich. "De supporters moesten met eigen vervoer in Drunen zien te geraken." Het bleek tevens een succesvolle editie voor het team met de winnaar overall in huis en een volledige verovering van het podium bij de heren veteranen en de dames. De Belgen van JMT Mol zijn inmiddels graag geziene en bekende deelnemers. "We worden altijd hartelijk ontvangen en alles is goed geregeld", vindt Richard. "Daarbij is het parcours het mooiste dat ik ken." JMT Mol neemt zondag met 9 teamleden deel aan de 10 kilometer en met 36 leden aan de halve marathon. Ook Richard loopt mee, nadat hij exact een week eerder in Barcelona zijn 55e marathon uit heeft gelopen.

Meer berichten