RKC Waalwijk verloor vrijdagavond in eigen huis ondanks een regen aan kansen van SC Cambuur. In de afgelopen vier duels werd slechts één punt gehaald. Foto: Thomas Palmen Photography
RKC Waalwijk verloor vrijdagavond in eigen huis ondanks een regen aan kansen van SC Cambuur. In de afgelopen vier duels werd slechts één punt gehaald. Foto: Thomas Palmen Photography (Foto: Thomas Palmen Photography)

RKC gaat op jacht naar herstel

  Sport

De gifbeker in Waalwijk blijkt nog altijd niet leeg. Afgelopen vrijdag verloor RKC in het eigen Mandemakers Stadion van SC Cambuur (0-2). Er is sinds midden februari een onaangename trend ontstaan. De ploeg van Fred Grim speelde wederom verdienstelijk. Er werden veel kansen gecreëerd en de Geelbauwen hadden het overwicht op het veld. De eigen mogelijkheden werden echter niet verzilverd en de tegenstander bleek effectiever.

WAALWIJK - In de afgelopen vier wedstrijden werd er slechts één punt behaald. Hierdoor zijn de Waalwijkers afgezakt naar de twaalfde plek op de ranglijst en zal het moeten stijgen voor deelname aan de play-offs. De eerstvolgende stap tijdens deze missie zal vrijdag gezet moeten worden in de uitwedstrijd tegen MVV.
De tegenstanders van aankomende vrijdag zitten in hetzelfde schuitje als de Waalwijkers. De Maastrichtenaren wisten zeer sterk uit de winterstop te komen. Na een ingecalculeerde thuisnederlaag tegen FC Twente en een knap gelijkspel bij Jong PSV wist MVV tevens een serie van vijf opeenvolgende overwinningen neer te zetten. De ploeg van Ron Elsen wist echter de afgelopen weken niet te winnen. Eerst werd er verloren van Go Ahead Eagles, waarna afgelopen weekend de ploeg niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Almere City. De competitie houdt er een zeer spannende stand rondom de play-offs op toe. Zo is het verschil tussen de nummer zeven van de ranglijst MVV en nummer twaalf RKC Waalwijk slechts vier punten.
Het lijkt op voorhand duidelijk op welke spelers van MVV Fred Grim wat extra nadruk zal leggen bij de analyse. Dit heeft alles te maken met de eenduidigheid aan scorend vermogen binnen de ploeg van Ron Elsen. Zo wisten Anthony van den Hurk en Joeri Schroijen beiden tien keer het net te vinden. Koen Kostons volgt op gepaste afstand met vijf treffers. Tot dusver wist MVV zevenendertig keer te scoren. Hierdoor zijn Van den Hurk en Schroijen verantwoordelijk voor meer dan 50 procent van de gehele doelpuntenproductie van de Maastrichtenaren.
MVV lijkt in het eigen Stadion de Geusselt een absolute angstgegner van RKC Waalwijk te zijn. Van de dertien voorgaande edities wisten de Geelblauwen slechts éénmaal met de drie punten naar huis te gaan. De overige twaalf treffen worden eerlijk onderverdeeld. Zes keer werd er gewonnen door MVV en zes keer werden de punten gedeeld. In de dertien wedstrijden bleek MVV ook vaker trefzeker. De Maastrichtenaren wisten twintig doelpunten te produceren waar de Waalwijkers tien keer wisten te scoren. De wedstrijd in speelronde 29 zal aanstaande vrijdag om 20.00 van start gaan. Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar via de online verkoopkanalen en in de Fanshop.

Meer berichten