Sfeerbeeld uit een van de vorige wedstrijden tussen Nieuwkuijk en Haarsteeg. Duels die altijd veel publiek op de been brengen. Foto: Wout Pluijmert
Sfeerbeeld uit een van de vorige wedstrijden tussen Nieuwkuijk en Haarsteeg. Duels die altijd veel publiek op de been brengen. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

'Kans om bij droomclub te werken'

  Sport

Nieuwkuijk-trainer Patrick Berkelmans had er al een beetje rekening mee gehouden dat hij als trainer een jaartje vrijaf zou nemen. Nadat hij na drie seizoenen afscheid zou nemen bij Nieuwkuijk kwam er lang niets op zijn pad.

NIEUWKUIJK - Deze week bereidt Berkelmans zijn ploeg ontspannen voor op de laatste superderby van dit seizoen. Haarsteeg komt immers bij Nieuwkuijk op bezoek. De thuisclub aast op revanche, want in oktober verloor 'Kuijk' met maar liefst 4-0 bij Haarsteeg. In dat duel liep het Berkelmans-ensemble ook nog eens tegen twee rode kaarten aan. Berkelmans is zo ontspannen omdat vorige week duidelijk werd dat hij een nieuwe club heeft gevonden. De 49-jarige Waalwijker tekende een overeenkomst die hem voor twee seizoenen aan WSC/Waalwijk verbindt. Berkelmans heeft na RWB, Baardwijk, SV Capelle en Nieuwkuijk opnieuw een club gevonden waar hij op de fiets naartoe kan. "Toen ik bij Nieuwkuijk mijn contract opzegde, wilde ik op zoek naar een mooie grote club. Ik was op zoek naar een serieuze uitdaging. Toen die maar niet kwam, ging ik er steeds meer rekening mee houden dat die club zich niet meer zou aandienen en dat ik een seizoen een sabbatical zou moeten nemen. Gelukkig kwam deze pracht job bij tweedeklasser WSC vrij. Die kon en wilde ik niet weigeren. Een club met veel mogelijkheden, waar ik graag ga meewerken om nog meer eigen jeugd te laten doorstromen."

Hoofdtrainer Nieuwkuijk

Corné Verhoeven is het komende seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij Nieuwkuijk. Verhoeven volgt Patrick Berkelmans op, die dus na drie seizoenen gaat vertrekken. Verhoeven is inwoner van Nieuwkuijk en debuteert als hoofdtrainer. In het verleden is hij onder meer actief geweest als trainer bij OJC 2 en later als assistent bij de hoofdmacht van OJC.

HHC'09

Het wat weggezakte HHC'09 ontvangt Oisterwijk. De ploeg uit Oudheusden staat 21 punten op plaats negen. Van het vorig jaar zo ambitieuze Oisterwijk is niet al te veel meer over. De ploeg won dit seizoen pas een keer en incasseerde al 91 tegendoelpunten. Oisterwijk gaat volgend seizoen met Taxandria en Nevelo in de derde klasse op in de nieuwe fusieclub Trinitas Oisterwijk.

Willy Naessens derby cup

In het onderlinge derde klasse C klassement van de Willy Naessens derby cup heeft Nieuwkuijk de leiding genomen. Het beeld is wel vertekend want Haarsteeg speelde in dit verband pas drie duels en staat op zeven punten. Nieuwkuijk staat op tien maar had daar wel vijf duels voor nodig. Komende zondag ook in dit kader dus een uiterst interessant duel tussen Nieuwkuijk en Haarsteeg. Nieuwkuijk is opeens de hoogst genoteerde Langstraatclub in de derde klasse C. Een unieke situatie voor de ploeg van Patrick Berkelmans, die in het verleden toch niet aan clubs als RKDVC, Haarsteeg en Vlijmense Boys kon tippen. Maar kijk eens naar de marginale verschillen. RKDVC staat op plaats elf met achttien punten. Nummer drie BVV heeft er slechts vijf meer. Maar er zit voor Nieuwkuijk nog meer in. De ploeg heeft de leiding in de strijd om de tweede periode. ODC staat daarin op twee punten afstand op plaats twee, maar heeft nog een extra wedstrijd tegoed. ODC moet nog wel inhalen tegen koploper FC Engelen.

Programma

Programma zondagvoetbal 10 maart - 3e klasse C: VCB-RKDVC, SCG'18-Vlijmense Boys, Nieuwkuijk-Haarsteeg. 4e klasse D: HHC'09-Oisterwijk, CHC-SC Elshout. 5e klasse C: FC Drunen-Riel.
 

Meer berichten