Aanvoerder Shakeb Ahonzada hier voor het laatst in actie voor HHC'09. De middenvelder moest om studieredenen stoppen. Mede door het vertrek van spelers is de spoeling dun. Foto: Wout Pluijmert
Aanvoerder Shakeb Ahonzada hier voor het laatst in actie voor HHC'09. De middenvelder moest om studieredenen stoppen. Mede door het vertrek van spelers is de spoeling dun. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

HHC'09 draait boven verwachting

  Sport

HHC'09 pakte met een 0-0 bij Den Dungen knap een puntje en staat in de vierde klasse keurig op plaats zeven. Dat is een evenaring van de einstand van de fusieclub in 2017.

OUDHEUSDEN - In de jaren vijftig behoorde SV Heusden bij de subtop in het amateurvoetbal. Het speelde toen op het derde niveau. Nu vergelijkbaar met de hoofdklasse. Toen de clubs nog zelfstandig waren eindigde Herptse Boys in 2004 ook al eens op de zevende plaats in de vierde klasse. De huidige stand geeft aan dat HHC'09 zich dit seizoen onder trainer Senad Hadzic - hij debuteert in Oudheusden als hoofdtrainer - prima manifesteert. Hij had met zijn groep een flitsstart en stond zelfs even bij de top drie. Toch gaat het bij HHC'09 niet allemaal vanzelf. Hadzic heeft al hard moeten ingrijpen.

Lastige beslissing
"Ik heb twee spelers uit mijn selectie moeten verwijderen omdat zij zich niet aan de afspraken hielden. Een liep zelfs tegen een schorsing van zeven wedstrijden aan. Zij brachten de club in diskrediet en dat komt ook niet ten goede aan de groep. Dat zijn natuurlijk lastige beslissingen, maar het pakte wel goed uit. De rust is volledig terug in de groep en de resultaten zijn goed." Vorige week volgde een nieuwe tegenslag toen aanvoerder Shakeb Ahonzada zich bij Hadzic meldde. "Hij gaf aan dat hij per direct ging stoppen, omdat hij zich volledig op zijn studie gaat richten. Ik moet dat natuurlijk respecteren. Omdat ik zondag tegen Den Dungen ook nog eens twee blessures had, werd de spoeling wel erg dun. Daarom heb ik nog meer respect voor mijn team dat zij zondag gelijkgespeeld hebben." Hadzic heeft inmiddels rechtsback Burak Ozkan aan zijn selectie toegevoegd. Zondag komt de nummer twee van de ranglijst, Gudok, op bezoek. "Wij hebben in Tilburg met 2-1 gewonnen en willen na het goede resultaat in Den Dungen opnieuw gaan stunten."

Middenmoot
Senad Hadzic denkt na over de wijze waarop hij de rest van het seizoen met zijn team kan spelen. "Ik zal het anders moeten gaan neerzetten omdat bijna een handvol spelers niet beschikbaar is. Achteraf is het heel belangrijk dat wij in die eerste competitiehelft zoveel punten hebben gehaald. Wij staan keurig in de middenmoot met ook nog een wedstrijd tegoed."

Derdeklassers
Voor de derdeklassers uit de gemeente Heusden werd het een uitstekende zondag. RKDVC en Vlijmense Boys wonnen beide en krijgen dus onderin wat meer lucht. RKDVC is nu elfde, maar staat op vier punten van Haarsteeg, dat als nummer twee aanspraak op de titel maakt. Haarsteeg mag de drie punten in het gestaakte duel tegen TGG al bijna bijtellen en komt dan op een punt van lijstaanvoerder FC Engelen.
Bij Nieuwkuijk kon er niet gespeeld worden zodat het duel tegen Zwaluw VFC mogelijk naar een doordeweekse avond in april gaat. Een wedstrijd die straks mogelijk over het binnenhalen van de tweede periodetitel gaat, want Nieuwkuijk is daarin nog altijd lijstaanvoerder.

Uitslagen zondagvoetbal 10 februari - 3e klasse C: Nieuwkuijk-Zwaluw VFC afg., BMC-Vlijmense Boys 2-3, Haarsteeg-TGG gest. in de 78ste minuut bij 3-1, SCG'18-RKDVC 0-1. 4e klasse D: TSV Gudok-SC Elshout 3-0, Den Dungen-HHC'09 0-0. 5e klasse C: FC Drunen-Tuldania afg.
Programma zondagvoetbal 17 februari - 3e klasse C: RKDVC-BMC, ODC-Haarsteeg, Vlijmense Boys-Taxandria, BVV-Nieuwkuijk. 4e klasse D: SC Elshout-Were Di, HHC'09-TSV Gudok. 5e klasse C: OVV'67-FC Drunen.
 

Meer berichten