RKC Waalwijk is de tweede seizoenshelft begonnen met een knappe 1-2 overwinning tegen Top Oss. Dylan Seys kopte in de 86e minuut de winnende binnen.
RKC Waalwijk is de tweede seizoenshelft begonnen met een knappe 1-2 overwinning tegen Top Oss. Dylan Seys kopte in de 86e minuut de winnende binnen. (Foto: )

RKC Waalwijk ontvangt Jong Ajax

  Sport

RKC Waalwijk is 2019 begonnen met een knappe uitoverwinning op TOP Oss. Door de drie punten te pakken in de Brabantse clash kan RKC hoopvol zijn over het restant van de competitie. De Waalwijkers bevinden zich nu op de twaalfde plek van de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende vrijdag neemt de ploeg van Fred Grim het op tegen Jong Ajax. De Brabanders zijn nog slechts drie punten verwijderd van plek negen, dat recht geeft op deelname aan de play-offs.

WAALWIJK - Dat RKC dit seizoen serieus mee wil strijden om een plaatsje in de play-offs, bleek uit de versterkingen die de club afgelopen winter binnenhaalden. Stijn Spierings werd overgenomen van Sparta Rotterdam en Sylla Sow werd aangetrokken om de Waalwijkers in aanvallend opzicht te versterken. Beiden kregen direct speeltijd. Spierings mocht starten in de basis, waar Sow na een uur spelen zijn opwachting maakte. Derde aanwinst Kees Heemskerk bleef deze wedstrijd nog op de bank.
Onder aanmoediging van ruim 150 uitsupporters trapte RKC de tweede seizoenshelft in het Frans Heesenstadion af. De Geelblauwen begonnen aanvallend. De Ossenaren zakten diep terug op eigen helft en probeerden via de counter gevaarlijk te worden. Ondanks dat RKC veel de bal hadden, was het TOP Oss dat in het eerste bedrijf de grootste kansen kreeg. Zo zag het een doelpunt van Stuy van den Herik afgekeurd worden wegens buitenspel. In de tweede helft barstte het duel echt los. Binnen tien minuten kreeg TOP Oss een discutabele penalty. Huseyin Dogan benutte het buitenkansje. Nog geen tien minuten later kreeg ook RKC een pingel na een overtreding op Dylan Seys. Emil Hansson schoot de bal beheerst achter doelman Nick Olij. Na de gelijkmaker had RKC het betere van het spel. Enkele minuten voor tijd werd het veldoverwicht beloond. Na een scherpe voorzet van Paul Quasten was het Dylan Seys die de winnende treffer binnen kopte.

Jong Ajax
Vrijdag komt Jong Ajax op bezoek in het Mandemakers Stadion. De jongelingen uit Amsterdam zijn in vorm. Van de laatste vijf wedstrijden werd er viermaal gewonnen. Alleen tegen de leeftijdsgenoten van Jong PSV werd gelijkgespeeld. Toch staan de huidige kampioenen slechts op een zevende plek. Dit heeft alles te maken met de zeer matige periode tussen eind september en eind november. De Amsterdammers verloren toen zeven van de tien wedstrijden. Jong Ajax lijkt nu de vorm weer te pakken te hebben. Een opvallende statistiek is dat de Amsterdammers net als RKC zelden gelijkspelen. Beide ploegen kwamen dit seizoen pas tot twee puntendelingen. Naast Ajax en RKC, wisten ook Telstar en FC Twente pas tweemaal tot een remise te komen.

Meer berichten