Op 12 maart van dit jaar verloor RKC Waalwijk de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht nipt met 1-0. Vrijdag krijgen de Geelblauwen een herkansing. Foto: ProShots
Op 12 maart van dit jaar verloor RKC Waalwijk de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht nipt met 1-0. Vrijdag krijgen de Geelblauwen een herkansing. Foto: ProShots (Foto: )

RKC gaat voor drie op een rij

  Sport

RKC Waalwijk boekte afgelopen vrijdag de tweede competitiezege op rij. Tegen NEC uit Nijmegen wist de ploeg van trainer Fred Grim de overwinning over de streep te trekken. Het enige doelpunt viel vlak voor rust en werd gemaakt door Roland Bergkamp. Morgenavond gaat RKC Waalwijk in Dordrecht op bezoek bij de plaatselijke FC.

WAALWIJK - De Geelblauwen hebben na een wisselvallige seizoenstart de smaak inmiddels te pakken. In het bekertoernooi werd het grote PSV verslagen en twee weken geleden boekte de ploeg een nette overwinning tegen Helmond Sport. Deze sterke reeks werd afgelopen vrijdag voortgezet met een knappe thuiszege (1-0) tegen titelkandidaat NEC. Morgenavond hoopt RKC de goede resultaten van de laatste weken een passend vervolg te geven in de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.
Aan het eind van vorig seizoen stonden de Schapenkoppen - zoals FC Dordrecht in de volksmond liefkozend wordt genoemd - nog in de halve finale van play-offs doordat het periodekampioen was geworden. Het werd destijds nipt door Sparta Rotterdam uitgeschakeld. Dit seizoen gaat het bij FC Dordrecht nog niet over rozen. De club moest lang wachten op de eerste drie punten van het seizoen. Die boekten de Dordrechtenaren pas tegen SC Cambuur in speelronde acht. Daarvoor eindigde zes wedstrijden in een nederlaag en wist FC Dordrecht eenmaal gelijk te spelen. In de daaropvolgende wedstrijden bleef de teller van gewonnen wedstrijden op één staan. Het speelde driemaal gelijk, waaronder in de laatste speelronde tegen Almere City. De overige wedstrijden (vier) gingen allemaal verloren.
Mede dankzij de tegenvallende resultaten besloot de club uit Dordrecht anderhalf week geleden trainer Gérard de Nooijer op non-actief te zetten. "Het gebrek aan progressie, positivisme en vertrouwen in de spelersgroep woog zwaarder dan de huidige positie op de ranglijst op zich", zo liet de directie van FC Dordrecht in een persbericht weten.
Assistent-trainer Scott Calderwood neemt voorlopig de taken van De Nooijer over. Calderwood werd afgelopen zomer assistent-trainer bij FC Dordrecht, maar hij beschikt niet over het hoogste trainersdiploma.
In Dordrecht stond tot dusver tien keer de wedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. Zes wedstrijden daarvan eindigde in het voordeel van de Waalwijkers. De laatste keer dat RKC in Dordrecht won dateert van 4 maart 2016. Het werd destijds 1-2. Pieter Langedijk en Regino Cecilia kwamen namens RKC op het scoreformulier. Vorig seizoen wonen de Schapenkoppen met 1-0 door een treffer van Mahmudov. Door die overwinning pakte FC Dordrecht de periodetitel.

Meer berichten