Vlijmense Boys had in de derby perioden met een optisch overwicht, maar het schuifie-schuifie-voetbal leverde niets op. Nieuwkuijk, dat de punten ook goed kan gebruiken, won met 1-2. Foto: Wout Pluijmert
Vlijmense Boys had in de derby perioden met een optisch overwicht, maar het schuifie-schuifie-voetbal leverde niets op. Nieuwkuijk, dat de punten ook goed kan gebruiken, won met 1-2. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Nieuwkuijk is Vlijmen de baas

  Sport

De sfeer tussen de Vlijmense Boys-aanhang en Nieuwkuijk is doorgaans uitstekend. Nu ging de strijd om de rode lantaarn. Nieuwkuijk liet deze door de 1-2 winst in Vlijmen achter. Achteraf dronken de supportersgroepen toch samen een biertje.

VLIJMEN - Op het knusse sportpark De Hoge Heide was het grote terras tussen de kantine en het veld met een paar honderd mannelijke en vrouwelijke supporters evengoed bezet als de tribune. Over het aantal belangstellenden liepen de tellingen uiteen. Wij kwamen op ruim zeshonderd liefhebbers uit. Nieuwkuijk, dat als hekkensluiter naar Vlijmen kwam, snakte naar de tweede competitiezege. Na tien minuten kwam Nieuwkuijk door Roy de Vaan op een 0-1 voorsprong, en dat was in de fase dat Nieuwkuijk veel scherper, was dik verdiend. Het laatste kwartier van deel één kwam Nieuwkuijk niet meer in de buurt van het Vlijmense doel maar het aanvalsspel van de thuisploeg was zo doorzichtig. Vijf minuten na rust doorbrak een rode kaart voor Vlijmense Boys-speler Stef Lammers de aanvallende aspiraties van de op de bank balende trainer Hans Richters. Hij zag de gasten tien minuten na de pauze de score door John van Dommelen verdubbelen, 0-2. Nieuwkuijk leek op rozen te zitten tot Djemal Arikan een kwartier voor het einde de spanning terugbracht door de 1-2 binnen te schieten. Een Vlijmens kwartiertje kon de ploeg niet meer aan een punt helpen. Vlijmense Boys is nu tegen alle verwachtingen in hekkensluiter in de derde klasse C. En dat terwijl de ploeg vooraf stevige aspiraties had.

Haarsteeg
Hoe anders is de situatie 1500 meter verderop aan de Priemsteeg in Haarsteeg. Daar krijgt de ploeg van trainer Henry van der Linden ook nog eens het geluk van de koploper. Door een treffer van Mathieu Schellekens in de extra tijd won Haarsteeg, na een zinderend duel, met 4-3 van VCB uit Biezenmortel. Als het meezit pakt koploper Haarsteeg de periodetitel.

Nieuwe voorzitter
Joost Smits heeft afgelopen dinsdag de voorzittershamer overgedragen aan Frie Smits. Na zeven jaar heeft de SC Elshout-voorzitter aangegeven dat hij het voorzitterschap niet meer kan combineren met overige werkzaamheden. Op de achtergrond zal hij nog wel het bestuur ondersteunen met verschillende taken zoals het 50-jarig bestaan en de nieuwbouwplannen.

Meer berichten