Dit jaar vindt de Heide- en duinentocht plaats op zondag 11 november.
Dit jaar vindt de Heide- en duinentocht plaats op zondag 11 november. (Foto: )

Heide- en Duinentocht Toerclub Vlijmen

  Sport

Al jaren trekt de veldtoertocht van Toerclub Vlijmen grote aantallen veldrijders en mountainbikers. Fietsers uit Nederland en België die ieder jaar met veel plezier de Heide- en Duinentocht rijden. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 11 november. Vanaf de start op het terrein van de Vlijmense Boys kunnen er twee prachtige routes verreden worden.

VLIJMEN - Ook dit jaar heeft het routeteam weer haar uiterste best gedaan om twee compleet nieuwe en verrassende routes uit te zetten. De twee bijzondere routes lopen door de natuurgebieden ten zuiden van Vlijmen zoals de IJzeren man en de Vughterheide. De 30 kilometer route is bij uitstek geschikt voor gezinnen, kinderen en minder geoefende mountainbikers. De 50 kilometer route is er voor mountainbikers die een echte uitdaging zoeken. Toerclub Vlijmen heeft alles uit de kast gehaald om die mountainbikers een mooie uitdaging te bieden.
Deelnemers aan de Heide- en Duinentocht worden echt in de watten gelegd met een uitgebreide verzorgingspost langs het parcours, een bewaakte fietsenstalling, de mogelijkheid om je fiets af te spuiten en zo zijn er nog veel meer redenen om op zondag 11 november naar Vlijmen te komen. En dat vindt Toerclub Vlijmen niet alleen zelf, de NTFU heeft de Heide- en Duinentocht 1 ster toegekend. Dus trek je mountainbike of crossfiets uit de schuur en kom op 11 november naar Vlijmen! Op het terrein van de Vlijmense Boys vind je een ruime fietsenstalling, afspuitplaats en uiteraard een gezellige kantine waar je na afloop kunt genieten van een hapje en drankje.
Dit jaar is er opnieuw een voorinschrijving. Door je van tevoren in te schrijven en te betalen voorkom je gedoe met geld en inschrijfformuliertjes. Bij de inschrijftafel hoef je alleen je NFTU-pas of barcode te laten scannen en vervolgens mag je op je fiets springen. Eenvoudiger kan dus niet!
Onderweg staan fotografen die foto's maken van de deelnemers. Dat heeft in het verleden prachtige plaatjes opgeleverd. Diezelfde foto's kun je al een aantal dagen na het evenement gratis downloaden Hou de website van Toerclub Vlijmen in de gaten voor alle info: www.toerclubvlijmen.nl.

Praktische informatie
De deelnemers mogen starten tussen 08.30 en 10.00 uur. Start en finish is bij Vlijmense Boys op Sportpark De Hoge Heide 8 in Vlijmen. Deelname kost 5 euro en NTFU/KNWU/VWB leden betalen 4 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis. Jeugd tot 16 jaar betaalt 2 euro. Voorinschrijving mogelijk via de NTFU kalender en op www.toerclubvlijmen.nl. Bevoorrading onderweg met onder andere sportdrank en koeken. Bewaakte fietsenstalling en fietsafspuitplaats bij start- en finishlocatie. Mogelijkheid om te douchen na afloop.

Meer berichten