Nieuwkuijk kan hier, op een archieffoto, juichen na een doelpunt tegen Vlijmense Boys. Dat moet zondag andersom zullen ze vanuit de Vlijmense hoek ongetwijfeld denken. Foto: Wout Pluijmert
Nieuwkuijk kan hier, op een archieffoto, juichen na een doelpunt tegen Vlijmense Boys. Dat moet zondag andersom zullen ze vanuit de Vlijmense hoek ongetwijfeld denken. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

Bijzonder kelderduel in Vlijmen

  Sport

RKDVC deed goede zaken in Oisterwijk waar het hooggeplaatste Taxandria met 1-2 werd geklopt. Haarsteeg blijft knap lijstaanvoerder in 3C na opnieuw winst, nu 2-3 bij het altijd lastige BMC.

DRUNEN - RKDVC hunkerde naar een overwinning. De ploeg doet het niet echt slecht, maar speelde al vier keer gelijk en verloor van BMC. Met dergelijke resultaten schiet het op de ranglijst niet op. In Oisterwijk gaat het op dit moment vooral over de megafusie tussen de drie dorpsclubs. Nevelo, Taxandria en Oisterwijk worden samengevoegd, dat is nu zeker. Er is zelfs al een naam voor de nieuwe voetbalclub bedacht. De leden kozen voor Trinitas Oisterwijk. Deze week worden de nieuwe clubkleuren gekozen. Voor RKDVC telde dat allemaal niet. Trainer John Meijs zag zijn ploeg domineren en door Rick van Woerkum op voorsprong komen. Taxandria kwam na een half uur langszij, maar drie minuten later benutte Damian van Bijnen een strafschop en de 1-2 zou meteen de eindstand betekenen. Zondag komt het goed draaiende FC Engelen naar Drunen. Om aansluiting met de subtop te vinden zou RKDVC tegen de ploeg van Anthony Lurling moeten stunten. Bij Haarsteeg ontwikkelt het grote talent Sebastiaan van Bakel zich steeds meer. Zondag was de pas 17-jarige aanvaller bijna in zijn eentje verantwoordelijk voor de zege bij BMC. De handige Van Bakel scoorde twee keer waardoor Haarsteeg met 2-3 won en nog altijd koploper is. Haarsteeg krijgt bezoek van VCB. Aan de Priemsteeg hoopt men opnieuw op winst en kijkt men ook met een schuin oog naar RKDVC, dat misschien concurrent FC Engelen wel beentje licht. Nieuwkuijk en Vlijmense Boys verloren en komen onderin maar niet weg. Zondag staan de beide staartploegen in Vlijmen tegenover elkaar. Beide clubs liggen elkaar uitstekend maar zullen nu toch vol gas geven voor een goed resultaat.

HHC'09 blijft maar winnen en houdt gelijke tred met de gedoodverfde kampioen CHC. Voor de ploeg uit Oudheusden scoorden tegen Viola Pim Kievits, Sinan Alkan (2x) en Shakeb Ahonzada. Als HHC zondag ook thuis van Were Di kan winnen blijft de druk er bij de Bosschenaren goed op. SC Elshout verloor nu van GSBW en hangt tot verbazing van trainer Gilbert de Fijter onderin.

Meer berichten