Buurtsportcoach jongeren Jos van de Ven kijkt zelf toch het meest uit naar de workshop apenkooien.
Buurtsportcoach jongeren Jos van de Ven kijkt zelf toch het meest uit naar de workshop apenkooien. (Foto: )

Buurtsportcoach Jos van de Ven vertelt over het sportcafé

  Sport

Op 14 november presenteert Stichting de Schroef haar jaarlijkse sportcafé. Dit keer is het sportcafé te gast in Oudheusden bij voetbalvereniging HHC'09, sporthal De Kubus en buurthuis De Schakel. U bent van harte uitgenodigd van 19.00 tot 23.00 uur. In aanloop naar dit evenement vertellen de buurtsportcoaches over de de organisatie en de workshops die je niet mag missen. Deze week: Jos van der Ven, buurtsportcoach jongeren.

HEUSDEN - Wij stelden buurtsportcoach Jos de volgende vragen.
Waar hou je je mee bezig als buurtsportcoach? "Mijn functie is buurtsportcoach jongeren. Dus ik richt me vooral op jongeren. Hoe kunnen we hen meer laten bewegen en hoe kunnen we hun talenten ontplooien? Een prachtig initiatief hiervoor is de cursus Citytrainers. Citytrainers zijn jongeren die ondernemend zijn, graag activiteiten organiseren of sport training willen geven. Als projectleider leid ik hen op en geef ik handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Zo kunnen ze uiteindelijk zelfstandig activiteiten organiseren in hun eigen wijk, op school of bij de sportvereniging. Citytrainers ondersteunen bijvoorbeeld bij de H-games. Dit moet uitgroeien tot het jongerenevenement in Heusden. Als opstap naar de cursus Citytrainers is vorig jaar de cursus citytrainer junior geïntroduceerd op basisschool De Vlechter. Mooi om te zien dat kinderen op die leeftijd al leeftijdsgenoten weten te enthousiasmeren. Verder organiseer ik het soccertoernooi, sport na school en buurtsport. Allemaal activiteiten om jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Mooier werk is er niet."

Waarom organiseert Stichting de Schroef een sportcafé? "Wij vinden ons een expert op het gebied van sport en bewegen. Maar de grootste kennis zit in de groep. We vinden het dus belangrijk dat we mensen met elkaar kunnen verbinden zodat we onze expertise kunnen delen. Dan ontstaan de mooiste dingen."

Naar welke workshop kijk je uit? "Het verhaal van oud-citytrainer David vind ik persoonlijk erg inspirerend. Door deze cursus heeft hij zijn roeping gevonden en is nu werkzaam in de sport. Maar ik kijk toch het meest uit naar de workshop apenkooien die na de presentatie van David plaatsvindt. Heerlijk, weer even kind zijn. En iedereen mag gewoon meedoen hoor! Hopelijk zie ik je daar!"

Aanmelden sportcafé
Iedereen kan meedoen. Aanmelden kan via contact@stichtingdeschroef.nl, of meld je aan via de 'netwerkapp' en gebruik na registratie de eventcode 'sportcafe2018'. Vergeet niet de workshops naar keuze door te geven. Meer info: www.stichtingdeschroef.nl.

Meer berichten