RKC Waalwijk is er in eigen huis niet geslaagd TOP Oss op de knieën te krijgen. De wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0. Foto: ProShots
RKC Waalwijk is er in eigen huis niet geslaagd TOP Oss op de knieën te krijgen. De wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0. Foto: ProShots (Foto: ProShots)

Doelpuntloos gelijkspel RKC tegen TOP Oss

  Sport

Afgelopen vrijdag stond eindelijk weer een wedstrijd in ons eigen Mandemakers Stadion op de rol. Het Brabants onderonsje tegen TOP Oss eindigde in een 0-0 gelijkspel. Morgen reist de ploeg van trainer Fred Grim af naar de hoofdstad voor de wedstrijd tegen Jong Ajax.

WAALWIJK - Trainer/coach Fred Grim stuurde twee andere namen het veld in ten opzichte van de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Darren Maatsen keerde terug na een blessure en verving Jari Koenraat, terwijl Melle Meulensteen op de plek van Jan Lammers stond.
In het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen af. Het spel speelde zich voornamelijk af rond de middenlijn. RKC kreeg via Bergkamp de kans om te scoren te openen, maar de spits stuitte tot tweemaal toe op doelman Nick Olij. Langzamerhand namen de Waalwijkers de controle in de wedstrijd en kregen ze een aantal mogelijkheden via Hansson en Drost om het 1ste doelpunt op het scorebord te zetten. De Geelblauwen wisten alleen deze kansen niet om te zetten in een doelpunt. De bezoekers zetten hier enkele afstandsschoten tegenover, maar die leverden geen gevaar op. Hierdoor stond na 45 minuten spelen de brilstand op het scorebord.
Aan het begin van de tweede helft kreeg de ploeg van Klaas Wels via Bryan Smeets (2x) de kans om het netje te laten bollen. Beide keren stond Vaessen goed opgesteld. Om meer leven in de brouwerij te krijgen, bracht Grim met Tahiri en Vermeulen aanvallende impulsen. Anas Tahiri stond nog geen minuut in het veld of hij kopte rakelings over. Niet veel later kreeg ook de andere invaller, Vermeulen, een kopkans op de openingstreffer. Waar het publiek dacht aan de openingstreffer keerde Olij op frije wijze. Tien minuten voor het einde tikte dezelfde doelman een vrije trap van Seys net over de lat. In de slotminuten kreeg Oss een opgelegde kans op een 0-1 voorsprong, maar Vaessen redde uitstekend. Nikki Baggerman pakte in de blessuretijd zijn tweede gele kaart van de avond, waardoor hij vroegtijdig het veld moest verlaten.

Jong Ajax
Vrijdag om 20.00 uur neemt RKC het in Amsterdam op tegen Jong Ajax. De aftrap is om 20.00 uur. Sinds vorig seizoen is Michael Reiziger de eindverantwoordelijke bij de beloften van Ajax. Onder zijn hoede is de club dit seizoen wisselvallig bezig. Het verloor de openingswedstrijd van Roda JC, alvorens het een week later revancheerde door met 5-2 te winnen van FC Dordrecht. Wat volgde waren overwinningen tegen Jong AZ, Helmond Sport en SC Telstar. Tussendoor verloren de Amsterdammers van Go Ahead Eagles, FC Eindhoven en Jong PSV, terwijl het tegen FC Den Bosch gelijkspeelde. Door deze resultaten staat de club voorlopig boven RKC Waalwijk, namelijk op de 11de plaats. RKC is op dit moment terug te vinden op de 15e plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Meer berichten