RKC verloor vrijdagavond in het Yanmar Stadion met 2-1 van Almere city. Jari Koenraat zorgde een kwartier voor tijd nog voor de verdiende gelijkmaker, maar lang kon RKC daar niet van genieten. Foto: ProShots
RKC verloor vrijdagavond in het Yanmar Stadion met 2-1 van Almere city. Jari Koenraat zorgde een kwartier voor tijd nog voor de verdiende gelijkmaker, maar lang kon RKC daar niet van genieten. Foto: ProShots (Foto: )

RKC Waalwijk verliest nipt in Almere

  Sport

Na een reeks thuiswedstrijden mocht de ploeg van trainer Fred Grim zich opmaken voor een uitwedstrijd. Het reisde af naar het Yanmar Stadion waar RKC het opnam tegen Almere City FC. Mede door twee treffers van Niek Vossebelt verloren de Waalwijkers met 2-1. Morgen mogen de Geelblauwen opnieuw de bus opzoeken als het op bezoek gaat bij FC Volendam.

WAALWIJK - Fred Grim wijzigde zijn formatie ten opzichte van de bekerwedstrijd op drie plekken. Juriën Gaari, Ezra Walian en Roland Bergkamp stonden op de posities van Gigli Ndefe en de geblesseerden Darren Maatsen en Mario Bilate. In de openingsfase was het balbezit voor de thuisploeg en dit leidde in de 8e minuut tot een serieuze kans voor Efmorfidis die op Vaessen stuitte. De eerste kans voor RKC kwam van de voet van Quasten, maar hij vond de handen van Plattel. Het doelpunt voor Almere City leek in de lucht te hangen. Uiteindelijk wist Niek Vossebelt de score te openen. Een afvallende hoekschop belandde voor zijn voeten. Hierdoor ging RKC met een 1-0 achterstand de rust in. Aan het begin van de tweede helft bleven Hans Mulder en Ezra Walian achter in de kleedkamers. Zij werden vervangen door Jari Koenraat en Anas Tahiri. Zij zorgden voor extra aanvallende impuls, waardoor RKC het balbezit naar zich toe trok. Een kwartier voor tijd betaalde dit zich uit in de gelijkmaker. Aanvaller Jari Koenraat nam na een voorzet van Seys de bal met een halve omhaal vol op de pantoffel: 1-1. Lang kon RKC niet genieten van de gelijkmaker. Nog geen vijf minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Na een voorzet van Calcan was het opnieuw Vossebelt die de bal achter Vaessen schoot. In de laatste minuten van het duel speelde RKC alles of niet, maar het mocht niet baten; 2-1.

FC Volendam
De club uit Volendam heeft het tot nu toe moeilijk in de Keuken Kampioen Divisie. FC Volendam wacht na zeven competitieduels nog op de eerste zege. Hierdoor staat 'het andere oranje' op de negentiende plaats. Mede door de tegenvallende prestaties besloot FC Volendam afgelopen weekend trainer Misha Salden ontslagen. Maandag maakte de club bekend dat Hans de Koning het seizoen afmaakt als trainer. Hij gaat als interim-trainer aan de slag na het vertrek van Salden.

RKC supporters die de ploeg van Fred Grim achterna willen reizen, kunnen in de RKC fanshop autokaarten kopen. Voor deze wedstrijd geldt vrij vervoer. Autokaarten kosten 12,50 euro en zijn tot en met donderdag 4 oktober 17.00 uur verkrijgbaar in onze fanshop. Ook is er de mogelijkheid om met de bus de uitwedstrijd tegen FC Volendam de bezoeken. De supportersvereniging organiseert namelijk een busreis. Meer informatie over deze busreis is te vinden op de kanalen van de supportersvereniging.

Meer berichten