Nieuwkuijk-aanvoerder Brent de Wijs is constant in beweging. Sinds drie weken is hij de gelegenheids-aanvoerder van Nieuwkuijk omdat eerste aanvoerder Mitchel Fitters geblesseerd is. Foto: Wout Pluijmert
Nieuwkuijk-aanvoerder Brent de Wijs is constant in beweging. Sinds drie weken is hij de gelegenheids-aanvoerder van Nieuwkuijk omdat eerste aanvoerder Mitchel Fitters geblesseerd is. Foto: Wout Pluijmert (Foto: Wout Pluijmert)

"Wij gaan voor rechtstreekse handhaving"

  Sport

In de serie over aanvoerders in het regionale voetbal, dit keer aandacht voor Brent de Wijs, captain van vierdeklasser Nieuwkuijk.

NIEUWKUIJK - Brent de Wijs is sinds drie weken gelegenheids-aanvoerder van Nieuwkuijk omdat eerste aanvoerder Mitchel Fitters geblesseerd is. "Natuurlijk is het leuk dat ik de band mag dragen, maar ik denk niet dat de rest van het team nu anders tegen mij aankijkt. Ik ga mij niet anders gedragen en er ook niet anders door voetballen." De Wijs - hij was vroeger bij jeugdelftallen al vaker captain van zijn team - proeft uiteraard wel wat verschillen. "Het begint al met het feit dat ik met de scheidsrechter als eerste het veld opkom. Daarna trachten de tos te winnen en zoals zondag tegen BVV pas na rust naar onze supporters toe te voetballen. Die steun kan na de hervatting wel eens de doorslag geven." De aanvoerder krijgt van de trainer ook de taak om de warming-up voor de gehele spelersgroep te organiseren. Vorige week scoorde de middenvelder uit tegen Zwaluw VFC twee keer waardoor Nieuwkuijk het openingsduel met 1-2 won.

"Zondag waren wij redelijk kansloos tegen BVV. Die ploeg lijkt mij wat te goed voor de derde klasse." Na rust liep BVV verder weg en werd het 2-5 voor de Bosschenaren. Brent de Wijs scoorde een keer vanaf de elfmeterstip. Met drie goals uit de eerste twee duels mag hij niet klagen. "Wij zijn zondag een beetje weggespeeld en moeten ons uit bij Taxandria maar zien te herpakken." De Wijs verwacht voor Nieuwkuijk een loodzwaar seizoen. "Vorig seizoen hadden wij het al moeilijk en zijn wij er via de nacompetitie net ingebleven. Deze competitie-indeling lijkt mij nog lastiger. Wij gaan voor rechtstreekse handhaving. Het is niet reëel te denken dat wij dit seizoen ergens een prijs kunnen pakken. Wij zijn een clubje waar absoluut niet wordt betaald."

Meer berichten