RKC Waalwijk verloor vrijdagavond in Leeuwarden met 2-0 van SC Cambuur dat net wat effectiever omsprong met de kansen. Foto: Soccrates Images
RKC Waalwijk verloor vrijdagavond in Leeuwarden met 2-0 van SC Cambuur dat net wat effectiever omsprong met de kansen. Foto: Soccrates Images (Foto: Soccrates Images)

RKC verliest van Cambuur

  Sport

In een regenachtig Leeuwarden speelde RKC vrijdag de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In een wedstrijd met kansen over en weer, was de thuisploeg het meest effectiefst. In de komende twee weken staan er drie thuiswedstrijden op de rol. Te beginnen aanstaande vrijdag tegen Roda JC, om vervolgens tegen Jong AZ en NAC Breda te spelen.

WAALWIJK - In het Cambuur Stadion was de openingsfase voor de thuisploeg, die zich in de 8ste minuut beloonde met een 1-0 voorsprong. Karim Rossi prikte na een voorzet van Van Kippersluis bij de tweede paal de bal achter Etienne Vaessen. In het vervolg van de eerste 45 minuten waren er kansen voor beide ploegen, maar vielen er geen treffers meer. Met name Seys was namens de bezoekers een aantal maal dichtbij de gelijkmaker. De Belgische vleugelaanvaller vond telkens doelman Xavier Mous op zijn weg.
Zoals de eerste helft begon, zo startte ook het tweede bedrijf in het Cambuur Stadion. Tien minuten na rust verdubbelde de ploeg van René Hake de score. Opnieuw zette Van Kippersluis een Cambuur aanvaller vrij voor Vaessen. Ditmaal was het Justin Mathieu die beheerst in de lange hoek schoot. In de rest van de tweede helft kreeg RKC genoeg mogelijkheden om iets terug te doen via onder andere Seys, Vermeulen en invaller Koenraat. De sterk keepende Mous stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon. Hierdoor bleef de stand onveranderd en keerde de Geelblauwen met lege handen terug naar Waalwijk: 2-0.

Drie thuiswedstrijden
RKC speelt de komende twee weken maar liefst drie keer thuis. Morgenavond komt degradant Roda JC op bezoek. De ploeg van Robert Molenaar heeft net als de Geelblauwen twee keer gewonnen en twee keer verloren. Het belooft dus een bijzonder spannende wedstrijd te worden. Vervolgens speelt RKC Waalwijk nog thuis tegen Jong AZ, alvorens de Waalwijkers het thuis in het eigen Mandemakers Stadion opnemen tegen NAC Breda in de TOTO KNVB Beker.

Wil jij de bekerwedstrijd tegen NAC graag bijwonen? Dat kan natuurlijk! Voor dit bekerduel geldt wel een restrictie op de kaartverkoop. Alleen supporters met een seizoenkaart (maximaal 3) of clubkaart (maximaal 2) kunnen entreekaarten aanschaffen voor dit duel. Seizoenkaarthouders betalen slechts 5 euro voor het eerste ticket! De andere twee kaarten kosten tien euro per stuk. Deze actie geldt niet voor clubkaarthouders. Zij betalen voor ieder ticket tien euro per stuk.

Kaartverkoop
Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.rkcwaalwijk.nl/kaartverkoop of de RKC Waalwijk App. Uiteraard is het ook mogelijk om in de Fanshop van RKC tickets aan te schaffen.

Meer berichten